Komiserler, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev alan meslek çalışanlarından biridir. Birçok kişi yeni yılda komiser maaşları ne kadar olacak, komiser olmak için ne yapmak gerekir gibi birçok konu merak edilmektedir. İşte tüm bu konulara ilişkin detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Komiser Ne İş Yapar?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev alan komiserler, polislik bünyesinde yer alan bir rütbedir. Komiserlerin görev tanımları arasında şube işleyişinden sorumlu olmak, görevlendirdikleri bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak, ekipmanların eksiksiz olmasını sağlamak, ülke içindeki vatandaşların emniyet hakkından yararlanmasını sağlamak gibi çeşitli görevler bulunmaktadır.

Komiser Nasıl Olunur?

Komiser olmak isteyenlerin izlemesi gereken adımlar ve sağlaması gereken şartlar bulunmaktadır. Bu noktada adayların mutlaka ön lisans ya da lisans mezunu olması şartı başta yer alır. PAEM yani komiser yardımcılığını tercih ederek adaylar giriş şartlarını yerine getirir. Komiser yardımcısı olarak mesleğe başlayan adaylar belirli bir süre sonra komiserliğe yükselir. PAEM’e girmek için polis olma şartı aranmamakta olup adaylar ayrıca komiser yardımcısı olarak başvuru yapabilmektedir.

2021 Komiser Maaşları Ne Kadar?

2021 yılı itibari ile memur maaşlarına en az yüzde 7 oranında zam yapılması bekleniyor. Bu zam ile birlikteen az 5 bin TL’den başlayan komiser maaşlarının en az 5 bin 500 TL ile 7 bin TL arasında değişmesi, artması bekleniyor. Maaşlar hizmet yılı, derece, aile durumu gibi çeşitli unsurlara göre artış da gösterebilmektedir.

2021 Başkomiser Maaşları

Baş komiserler, komiserlerin bulunduğu şubenin en yetkili kişileri olmakla birlikte aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir unvandır ve tıpkı diğer kolluk kuvvetleri gibi asayişi sağlamada görev almaktadırlar. Başkomiser olarak görev yapan meslek çalışanları da kamu memuru olduklarından dolayı 2021 yılı itibari ile maaşlarına zam alacaktır. Bu noktada 2021 yılında en az 6 bin 500 ile 8 bin 500 TL arasında bir maaşlar farklılık gösterecektir. Komiser maaşlarında olduğu gibi başkomiser maaşlarında da derece, hizmet yılı gibi faktörlere göre maaşlar değişiklik gösterecektir.