Meslek seçimi yapmak ve bir işe tutanabilmek için bilgi birikimine sahip bir birey olmanız gerekmektedir. Lise hayatının ardından üniversite sınavına girerek almış olduğunuz puana göre bir bölüm tercihi yapacaksınız. Seçmiş olduğunuz bölümü tercih ederken iyi düşünmeniz gerekecektir. Meslek seçiminizin ilk aşaması olan üniversite okuduğunuz bölüm sizi farklı noktalara taşımaktadır. Sayısal zekanız sözel zekanıza göre daha üstünse mühendislik alanlarına yönelerek kimya bölümünü tercih edebilirsiniz.

Kimya mühendisliği alanıa yönelen bir çok öğrenci geniş iş alanı ile pişman olmadıklarını belirtmektedir. Diploma sahibi olduktan sonra iş hayatına direk geçiş yapabilir mesleğinizi elinize alarak geleceğinizi planlayabilirsiniz. Kimya mühendisi olmak için yüksekokul mezunu olmanız şarttır. Ardından kendinizi çeşitli alanlarda geliştirerek başarılı bir birey haline gelebilirsiniz. Bilgi birikiminizi taze tutmak oldukça önemlidir. Aktif olarak üzerine yeni bilgiler ekleyerek kişiliğinizi de güçlendireceksiniz. Özgüven sahibi bir kişi olarak sorunları ortadan kaldıracak planlı ve programlı çalışarak aylık ödemenizi alacaksınız. Düzenli çalışma hayatına ayak uydurmak için aksatmalar yapmayacak olumsuz durumları ortdan kaldırmak için sistemli bir şekilde çalışmaya devam edeceksiniz. Bilinçli bir çalışan olarak işinizi severek yapacak kimya mühendisliği alanında çalışma hayatına başladığınız için pişman olmayacaksınız. Kimya mühendisi maaşlarına gelecek olursak net bir fiyat söylememiz mümkün olmayacaktır. Özel sektörde veya kamu da çalışmanız aldığınız ücreti belirleme de en önemli faktör olacaktır.

Özel şirkette çalışan bir kimya mühendisi işe başlangıç ücreti 1500 olurken bu ücret kendinizi geliştirdikçe artış gösterebilir. Kamu sektörüne baktığımızda devlete bağlı bir kurumda çalışan kimya mühendisinin alacağı ücret 2500 ila 3000 arasında değişkenlik gösterecektir. Kimya mühendisleri alımı günümüzde giderek artış gösterirken fırsatları değerlendirerek meslek sahibi olmak için engelleri ortadan kaldırın.