Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde binlerce görevli astsubay görev yapmaktadır. Bilindiği üzere astsubaylar görev yerlerine ve kıdemlerine göre maaş almaktadır.

Astsubay ne kadar çok hizmet ettiyse görev süresine göre ve ailesinin durumu eşinin çalışıp çalışmaması, çocuğunun olup olmamasına göre maaş almaktadır. Peki kıdemlere göre astsubaylar ne kadar maaş almaktadır. Astsubay olmak isteyen adaylar ne yapmalıdır, astsubay nasıl olunur?

ASTSUBAY NASIL OLUNUR

Astsubay olmak isteyen adayların öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye girmesini tavsiye etmekteyiz. Pek çok komutanlık YGS şartı aramadan astsubay alımı yapabilmektedir. Ancak ilanların bir bölümü YGS şartı ile çıkmaktadır.

İlanların çıkması ile adaylar internet ortamı aracılığı ile astsubay alımı için müracaatlarını gerçekleştirebilir. Fiziki yeterlilik, mülakat, sözlü sınav, spor vb. gibi adımları geçecek olan adaylar astsubay eğitimlerine girer ve oradan da astsubay olmaktadır.

KIDEMLERE GÖRE ASTSUBAY MAAŞI

Astsubaylar kıdemlerine göre maaşlar almaktadır. Buna göre mesleğe yeni giren astsubay 3 bin lira - 3 bin 500 lira civarında maaş almaktadır.

İlerleyen kıdemler ile birlikte maaşlara ortalama 150 TL ile 200 TL'lik zamlar gelmektedir. Maaş tutarları görev yapılan ile göre değişiklik göstermekte olup ortalama kıdemlere göre astsubaylar 3 bin 500 - 5 bin TL arasında bir maaş almaktadır.

ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
SUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim