Kaymakam bilindiği üzere bir ilçede ki en yüksek mülki amir olması dolayısı ile önemli bir meslektir. Bu mesleğin vermiş olduğu avantajlar ve yüksek maaş dolyısı ile şuan gençler tarafından oldukça ilgi çekici meslekler arasında görülmektedir.Her yıl gençler tarafından kaymakamlığa olan ilgi gittikçe artmaktadır.

kaymakam olmak isteyen gençler diğer memurluk alanlarına göre biraz daha zorlansa da bunun gerekliliğinin farkında olmalıdır. Bir ilçeden komple sorumlu olmak meşakkatli ve sabır gerektiren bir iştir !!! Bundan dolayı gençlerin kaymakam olma yolun da adımlarını çık dikkatli atmaları beklenmektedir.

Kaymakam Olmak İçin Gerekli Koşullar Nelerdir ?

Öncelikle bu mesleği yapabilmek için gerekli olan hukuk ,siyaset bilimler, iktisat yada işletme, psikoloji ve ya sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, finans ve on olarkta kamu yönetimi gibi herhangi bir ve ya bir kaç bölümden diplomanızın olması beklenmektedir !!! bu bölümler dışında ki bölümlerden maalesef kaymakam alımları yapılmamaktadır!!!

Yukarıda belirtilmiş olan bölümlerden mezun olan adaylara kaymakamlık için sınav yapılıyor. Sınavdan 70 ve ya üzeri puan alınması gerekiyor altında puan alınırsa sınavı geçemezsiniz !!! Eğer; bu sınavı geçerseniz geçen tüm adaylara 4 farklı mülakat uygulanıyor.bu mülakatlar da başarılı olan başarı ile tamamlayan adaylar kaymakam olarak göreve başlaya bilmektedirler.

Peki Bir Kaymakam Ne Kadar Maaş Alır?

Bu mesleğe olan yönlimlerin en önemlşi sebeplerinden bir tanesinin maaşı olduğunu kesinlikle belirtmeliyiz. Mesleğin atamalarının tüm zorluğununa ve büyük sorumluluklarına rağmen maaşı oldukça cezb edicidir. Bilindiği üzere temmuz ayında hesaplanmış olan enflansyon oranı ile memur ve emeklilerin maaşları yükselmişti ! Yine bu sebepten kaymakam maaşları da enflasyon farkının hesaplanması üzerine eklemelerle artış göstermiştir.

Temmuz ayından evvel 12 bin 712 TL'lik maaşları olan kaymakamlar şuan zam dolayısı ile 13 bin 648 TL'lik bir maaş almaktadırlar. Kaymakam olmak isteyen adaylar 4 yıllık istenilen fakültelerde eğitim alırken bir yandan da kaymakamlık sınavlarına çalışırlarsa  mezun oldukları yıl bile atanabilir. Bu meslekte var olmak tamamen ki,şinin azmine ve çalışkanlığına bağlıdır.