Türkiye'nin dört bir yanında kaymakamlıklar bulunmaktadır. İlgili kaymakamlıklar ilçelerde ya da beldelerde bulunmakta olup kaymakamlıklarda farklı pozisyonlarda personeller istihdam etmekte ve tüm personeller kaymakama bağlı olarak görevlerini sürdürmektedir.

Türkiye geneli görevlerini sürdürmekte olan yüzlerce kaymakama ek olarak ihtiyaca göre hükümet kaymakamlık sınavları açmakta ve açıklanması ile birlikte personelleri farklı bölgelere kaymakam olarak atamaktadır. Peki kaymakam maaşları ne kadar, 2018 yılı kaymakam maaşları nedir? İşin Olsa ekibi olarak kaymakam maaşlarını sizlere açıklıyoruz.

2018 KAYMAKAM MAAŞLARI NEDİR?

Türkiye'nin dört bir yanında görevlerine devam etmekte olan kaymakamların maaşlarına da 2018 yılının gelmesi ile zam yapıldı. Yapılan son zamlar ile kaymakam maaşı 8 bin 900 (8.900 TL) olarak güncellendi. Buna göre kaymakamların almış olduğu maaş 1/4 derece için geçerlidir.

Göreve başlayan kaymakamlar ortalama olarak 8 bin 900 TL civarında maaş alıyor. Tabi kaymakamın atandığı bölge, derecesi, ilgili bölgenin Doğu veya Batı olması durumu ile yine kaymakamın ailevi durumuna göre de maaşlarında değişiklik olabilmektedir.