Apartmanların olmazsa olması haline gelen kapıcı işini en iyi seviyede yaptığı sürece devamlı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Genellikle apartman sakinlerine hizmet vermek ve temizliği sağlamak için çaba gösteren kapıcı emeğinin karşılığını aylık olarak apartman sakinlerinden almaktadır. Apartman yönetimini sağlayan kapıcı bir çok görevi ile yaşayanlara daha sağlıklı bir ortam sunmaktadır.

Kapıcılık günümüzde meslek haline gelmiştir. Bir çok vatandaş geçimini sağlamak için çalışma hayatına katılmak zorundadır. Kapıcı olmak için tecrübeye gerek yoktur. Fakat sorumluluk sahibi bir birey olarak işinizi en iyi şekilde yapacak bilinçli bir halde görevlerinizi zamanında yerine getireceksiniz. Gerek apartman sakinlerine hizmet ederken gerekse apartmanın temizliğini yaparken özenerek işinizi yapacak kendinizi alıştırarak elinizi hızlandıracaksınız. Planlı ve programlı hareket ederek her işe vakit ayıracak bu sırada kendinize de ayıracak vakit bulacaksınız. Kapıcının görevleri arasında çöpleri toplayıp boşaltma, apartman temizliği, apartman sakinlerinin ufak tefek ihtiyacı olan bakkal alışverişini yapma bulunurken eğlenerek işinizi yapacak aynı zamanda gelirinizi elde edeceksiniz. Kapıcının ev sahiplerine karşı güler yüzlü davranması gerekmektedir. Saygı çerçevesinde apartmanı ya da siteyi yönetebilirsiniz. Ayrıca eğer apartmanın bahçesi varsa bahçeye de ilgilenebilir hobi gibi düşünerek temiz hava alabilirsiniz. Kapıcı maaşları genel olarak 1200 ila 2000 arasında değişmektedir. Yapacağınız ise bağlı olarak aldığınız ücret farklılık gösterirken ev sahiplerinin sizden memnun kalmasını sağlayarak devamlı bir şekilde işinizi sürdürebilirsiniz.

Kapıcılık işini yaparken apartman sakinlerinin eşyalarına dokunmayacak güvenilir bir kapıcı olarak eşyaları korumak için siz öne atılacaksınız. Mümkün olduğunca seri ve gizli bir şekilde işinize odaklanarak planlı hareket edin. Apartman girişini günlük olarak temizleyecek ev sahiplerinin hizmetlerini yerine getireceksiniz. Böylece kazandığınız maaşı hakkınızla alacak aynı zamanda ekonomik yönden gelirinizi elde edeceksiniz.
Editör: TE Bilisim