2020 Diş Hekimi Maaşı Diş hekimliği geleceği parlak, önü açık bir meslektir. Ancak sağlık sektöründe çalışmak bilindiği gibi kolay değil. Özellikle diş hekimliği sağlık sektöründe en zor mesleklerden biridir. Üniversitelerin Diş Hekimliği bölümünden mezun olunması gerekmektedir. Aynı zamanda 5 yıllık eğitimde son sınıfta protez, cerrahi, tedavi, ortodonti, periodontoloji, oral diagnoz ve radyoloji dallarında 2 ay zorunlu staj yapması gerekmektedir. Staj sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler diş hekimi olarak mezun olur.

Hastaların ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen diş hekimlerinin aldığı maaş oldukça merak konusudur. Diş hekimleri diş ile ilgili her bilgiye sahiptir. Bu nedenle diş ve diş eti gibi rahatsızlıklarda birçok tedavi türü vardır. Bir diş hekiminin el beceresi olması oldukça önemlidir. Aynı zamanda estetik ve dikkatli bir çalışma stiline sahip olmalıdır.

KAMUDA ÇALIŞAN DİŞ HEKİMİ;

Kamuda Çalışan Diş Hekimi Ne Kadar Maaş Alıyor? Kamuda hizmet veren bir Diş Hekimi 657 sayılı kanuna göre Ocaj ve Temmuz ayında maaşlara zam uygulanmaktadır. Bekar Diş Hekimlerinin güncel maaşı 6.696 TL' dir. Çocuğu olan ve eşi çalışmayan Diş Hekiminin maaşı 7.500 TL' dir. Ancak döner sermaye ile bu miktar 10.000 TL' ye vurmaktadır.

ÖZELDE ÇALIŞAN DİŞ HEKİMİ MAAŞI;

Özel Sektörde Çalışan Diş Hekimi Ne Kadar Maaş Alıyor? Özel poliklinik veya hastanelerde çalışan dil hekimleri 4.500 TL ile 5.000 TL arasında maaş almaktadır. Ancak uzun yıllar sektörde hizmet vermiş diş hekimleri 10.000 TL maaş almaktadır.

İŞİN OLSA