Güvenlik görevlisi alımları oldukça ilgi gören meslekler içerisindedir. Ülkemizde güvenliği sağlayan ve kurum ve şirketlerin güvenliğini sağlayan personellerdir. Ayrıca gençlerimiz ve orta yaşta olan kişilerin vazgeçilmez meslek isteği olmuştur. En az lise mezunu güvenlik görevlisi alımları yapılmakta olup Hem Devlet kurumlarında hem de özel kurumlarda ilgi görüyor.

İşin Olsa ekibi olarak bizlere bu haberimizde Güvenlik Görevlisi alımları ve Maaşları hakkında bilgileri aktaracağız. Koruma ve Güvenlik Görevlisi maaşları oldukça merak konusu.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Çalışma Alanları Nelerdir?

Koruma ve Güvenlik Görevlileri Silahlı veya Silahsız olarak görev yapan güvenlik elemanlarıdır. Çalışma alanı geniş olan bir meslek gurubu olup Devlet Dairelerinde ve özel şirketlerde çalışma imkanı vardır. özellikle 2024 yılında oldukça rağbet gören Güvenlik Görevlisi mesleği bankalar ve üniversiteler tarafından da arana mesleklerdir.

Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Hangi Şartlar Aranacak?

Kamu ve Özelde çalışmak isteyen koruma ve güvenlik görevlisi adaylarının taşımaları gereken bazı nitelikler yer almaktadır. Bunlardan en önemli olanı ise 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartlara haiz olmak şartıdır. Bunun dışında ise,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve ayrıca, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmaması gereklidir.
  • Ülkenin her yerinde 24 saat esasına göre vardiyalı ve/veya dış mekânda çalışmasına ve seyahat etmesine engel bir durumunun olmaması,
  • Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)

Kamuda Güvenlik Görevlisi Olmak:

Kamu yani Devlet dairelerinde görev yapmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olmaları gereklidir. Bu kapsamda Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 55 puan almış olmak gereklidir.

2024 Yılı Koruma ve Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Özel şirketlerin ve kamu Kurumlarının aldığı Güvenlik görevlisi maaşları farklılık göstermektedir. Özelde olanların maaş ortalaması biraz daha düşükken Kamuda çalışanların maaşları biraz daha iyidir.

Özelde Güvenlik Görevlisi Maaşları:

En Düşük Güvenlik Görevlisi Maaşları: 18.400 TL

En Yüksek Güvenlik Görevlisi Maaşları: 46.800 TL

Ortalama Güvenlik Görevlisi Maaşları: Genelde Özelde çalışan güvenlik görevlisi maaşları ise 18.200 TL ile 27.000 TL arasında değişiyor.

Kamuda Güvenlik Görevlisi Maaşları:

2024 yılı ile birlikte son yapılan Temmuz ayı zamları ile bir çok meslekte yükselme oldu. Kamuda görev yapan sözleşmeli veya memur statüsündeki Koruma ve Güvenlik Görevlisi maaşlarında da zam yapıldı. Hizmet yılına göre maaşlar değişebilir. Ancak Ortalama;

Bakanlıklarda ve Kamuda Koruma ve Güvenlik Görevlisi Maaşı: 35.980 TL

İçişleri Bakanlığı Güvenlik Görevlisi Maaşları:

a) 5 yıldan az olanlar 12.825,21 TL

b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 12.914,29 TL

c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 13.089,25 TL

d) 15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 13.264,14 TL

e) 20 Yıldan Fazla Olanlar 13.610,70 TL

Bakanlık ve Kurumların Güvenlik Görevlisi Alımı İçin Başvurular Devam Ediyor!

Bakanlıklar bünyelerinde Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapıyor. KPSS Puanı ile en az lise seviyesinde yapılan alımlar için başvurular devam ediyor. Özellikle Bakanlıklar trafından yayımlanmş olan Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımları için aşağıdaki bağlantı sayesinde ilanlara ulaşabilirsiniz.

ÖZELDE TÜM GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI İLANLARI BURADA

KAMUDA KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI İLANLARI BURADA

İçişleri Bakanlığı Güvenlik Görevlisi Alımı Başladı!

İçişleri Bakanlığı Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için ilan yayımlandı. 42 Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak. Detayları aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı 42 Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları ve Başvuru Tarihi İçişleri Bakanlığı 42 Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları ve Başvuru Tarihi

Editör: Erhan İmamoğlu