Kamuda yer alan mesleklerden biri olan ve çok bilinmeyen santral memurluğu birçok kişi tarafından merak edilen meslekler arasında da yer alıyor. Özellikle santral memuru olarak personelin ne iş yaptığı, nasıl santral memuru olunabildiği ve personelin ne kadar maaş aldığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu noktada ilgili meslek grubuna ilişkin detaylar ve diğer bilgiler ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Santral Memuru Kimdir, Ne İş Yapar?

Kamuda çalıştığı kurumun politika ve hedefleri doğrultusunda, kurumun tüm haberleşme görevlerini yürüten kişilere santral memuru denilmektedir. Santral memuru olarak çalışan personelin görev tanımı arasında;

Kurum tarafından belirlenen politikalara uyar, birim ve görev işleyişini anlatan dokümanlarının hazırlanması ve güncelliğinin sağlanmasından kurumun dış ve iç haberleşme hizmetlerin yerine getirir. Buna ek olarak dışarıdan gelen çağrılara yönelik istenilen konu hakkında bilgi verir, santralin temizliğini, kontrolünü ve bakımını yapar, gerekli durumlarda anons yapar, doğal afet durumlarında ilgili prosedürleri uygular, santral işlemlerini yürütür, personellin koordineli bir şekilde iletişimde olmasını sağlar, işlerin takibi yapar.

Santral Memuru Nasıl Olunur?

Santral memuru olmak için adayların üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olmak gibi bir şartı sağlamasına gerek olmamakla birlikte gerektiğinde ilana ve kuruma bağlı olarak lise ve dengi okullardan mezun olmak da yeterlidir. Fakat 2 yıllık Büro Yönetimi Bölümü ve Yönetici Asistanlığı Bölümü kapsamına alımların da yapıldığını ifade etmek mümkündür. Bu noktada iletişim cihazlarının kullanıma ilişkin eğitim alanlar ya da sertifikası olanlar da başvuru yapabilmektedir.

Kamuda Santral Memuru Maaşları

Başbakanlık’ta çalışan lise mezunu 7/1 derecesinde işe yeni başlayan bir santral memuru taban aylığı 2 bin 417 TL olmak üzere kesintiler hariç net olarak 3 bin 931 TL maaş almaktadır. Aynı derece ve durumda bir diğer kamu kurumlarında görev yapan personel ise 3 bin 910 TL maaş almaktadır.

Lisans veya ön lisans mezunu bekar Başbakanlık’ta çalışan bir memur 3 bin 937 TL, diğer kurumlarda ise net olarak 3 bin 916 TL maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim