Ülkemizde bilindiği üzere kamu kurumlarında binlerce güvenlik görevlileri istihdam etmektedir. Özellikle üniversiteler bünyesinde, bankalarda, belediyelerde, özel idareler de çok sayıda güvenlik hizmet vermekte olup sıklıkla yeni ilanlar çıkmakta ve bu ilanlar İşin Olsa sitemiz aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Peki kamu kurumlarında görevli güvenlik görevlileri maaşları ne kadar? Kamu da istihdam etmekte olan güvenlik görevlileri ortalama ne kadar maaş alıyor?

Kamu Güvenlik Görevlisi Maaşı

Güvenlik görevlisinin çalıştığı kuruma göre almış olduğu maaşta değişiklik göstrilmekte olup ortalama olarak kamudaki güvenlik görevlisi asgari ücretten biraz daha fazla tutar olan 2 bin 500 TL ile işe başlamaktadır. Bu tutar güvenlik görevlisinin çalıştığı kuruma göre değişiyor. Yani ortalama en düşük 2 bin 500 TL'den başlaynan tutar 3 bin 500 TL, 5 bin TL gibi rakamlara çıkabilmektedir.

Kurumlara Göre Değişen Maaşlar

Örneğin Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde istihdam eden personeller 2 bin 500 TL ile 2 bin 800 TL aralığında maaş alırken para taşımada hizmetli (PTT ya da kamu bankaları) güvenlik görevlileri 5 bin TL'ye kadar yükselen tutarlar da maaş almaktadır. Bu personellerin can güvenliği tehlikesi olduğu için almış oldukları tazminat rakamları diğer güvenlik görevlilerine göre yüksektir. Bu durum kamudaki özel harekat polisi ile asayiş polisi, komando sınıflı asker ile asayiş sınıflı askeri personeller arasında da bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim