Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan birçok farklı kadroda meslek grubu olmakla birlikte genel olarak en yaygın kadrolardan biri de yardımcı hizmetler ya da hizmetli olarak bilinen sınıftır. 2022 yılında farklı kamu ve kuruluşlarında görev yapan bu sınıfın 2022’de alacağı maaş tutarları da tıpkı memurlarda olduğu gibi derece ve hizmet yılına göre farklılık göstermekte olup birçok kişinin merak ettiği bu rakamın 2022 yılı itibari ile detayları haberimizin devamında yer almaktadır.

Yardımcı Hizmetlilerin Görevleri

Yardım hizmetli kadrolarında görev yapan bireyler genel itibari ile bakım, ulaştırma, temizlik, ağırlama benzeri hizmetlerin yürütülmesinde çalışmakta olup benzer alanlarda günlük faaliyetleri yerine getirmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan bu personellerin alımı da KPSS puanı ile gerçekleşmektedir. Ayrıca kamuya alımlar lise mezunu adaylar içerisinden yapılmaktadır.

2022 Yılı Hizmetli Maaşları

2022 yılında kamu kurumlarında yardımcı hizmetler, hizmetli sınıfında görev yapan personelin maaşları da artış gösterecektir. Kamuda görev yapan hizmetlilerin maaşları biraz daha iyidir. KPSS Puanı ile hizmetli alım maaşları 8 bin TL üzerindedir. 

Özelde görev yapan temizlik görevlilerinin maaşları ise Asgari ücrete daha yakındır.

Kamuda Hizmetli Maaşları:

Göreve yeni başlayan ve kadro derecesi 14/2 olan bir ilk-ortaokul mezunu bir yardımcı hizmetlinin bekar ya da evli, eşinin çalışıyor ya da çalışmıyor olmasıve de çocuğu olup olmamasına göre en düşük memur grubundan kabul edilebilmekte ve bu da maaş durumunu etkilemektedir. Aile ve çocuk yardımı dahil olmak üzere 1/4 dereceye sahip olan ve 25 ve üzeri hizmet yılına sahip olması durumunda yardımcı hizmetli olarak çalışan bir personele 8 bin 760 TL maaş ödenmektedir.

Öte yandan kamuda hizmet vermekte olan ve Deneyimi 5 yıldan ve lise mezunu Hizmetli maaşları ise 7.028,78 TL dir. 

Kamu En Düşük Hizmetli Maaşları: 7.028,78 TL

Kamu Ortalama Hizmetli Maaşları: 8.700 TL

Kamu En Yüksek Hizmetli Maaşları: 9.000 TL

Ayrca hizmet yılına göre maaşlar değişiklik göstermektedir. 

Özelde Hizmetli Maaşladı:

Özel sektördde görev yapan hizmetli maaşları görev yeri ve ikamet edilen şehre göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu kapsamda Ortalama 6.000 TL civarında olmaktadır.

Özelde En Düşük Hizmetli Maaşları: 5.500 TL

ÖzeldeOrtalama Hizmetli Maaşları: 5.900 TL

ÖzeldeEn Yüksek Hizmetli Maaşları: 8.500 TL

Editör: TE Bilisim