MUHASEBECİLERİN GÖREVLERİ NEDİR? Muhasebeciler çalıştıkları kurumun finansal konularını yöneten kişilerdir. Kamu ve özel sektörde mali işler ile ilgilenmektedir. Muhasebeciler çalıştıkları kurumunun gelir-gider tablosunu düzenler, SGK ödemelerini takip eder, yıllık bilançoları hazırlar, vergi ödemelerini takip eder, finansal raporları düzenler, belge ve makbuzları arşivler, stok takibi yapar, kasa, pos ve muhasebe kayıtlarını tutma ile  görevli kişilerdir.

KİMLER MUHASEBECİ OLABİLİR? Bu mesleği yapabilmek için üniversitelerin İİBF bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. İşletme, iktisat, muhasebe, hukuk, siyasal bilimler, kamu yönetimi, bankacılık ve maliye bölümünden mezun olan kişiler mali müşavir olabilir. Aynı zamanda herhangi bir kurumda muhasebeci olarak çalışmak için T.C vatandaşı olması gerekmektedir. Diğer bir koşul da kişinin 3 yıl mali müşavirlik yapması zorunludur. Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olan kişilere verilen müşavir unvanı mali ve ekonomik alanda danışmanlık yapan kişilere denir.

2020 MUHASEBECİ MAAŞLARI NEDİR? 2020 yılı Muhasebecilerin maaşları kamu ve özel sektörde farklılık göstermektedir. Aylık 4.000-5.000 TL arasında geliri olan bir meslektir. Bu konuda müşavirlerin defter tutması oldukça önemlidir. Sektörde uzun yıllar çalışmış olmanın sonucunda uzman olup aylık 10.000 TL ile 40.000 TL arasında kazancı vardır. Devlete göre özel sektör 3.000 TL ile 4.0000 TL arasında maaş almaktadır. Devlete bağlı kurumlarda ise çalışmanın avantajı daha fazladır. Sektörde yeminli müşavirlik yapan kişiler aylık 15.000 TL ile 20. 000 TL arasında maaş almaktadır. Üstelik sektörde ne kadar çok tanınırsanız o kadar fazla maaş kazabilirsiniz.