Mütercim Tercüman alımları her yıl yapılıyor. genellikle adalet Bakanlığı tarafından yapılan Mütercim tercüman alımları oldukça ilgi görüyor. 2023 yılı Bakanlıklar Mütercim Tercüman alımları yapıldı. Peki Adalet bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Mütercim Tercüman maaşları ne kadar? Hizmet yılına göre ne kadar Brüt maaş ödeniyor?

Mütercim Tercümanlık Nedir?

Mütercim tercümanlık aslında çeviri personelidir. Bu yönde dillerin çeviri teorisi, Kültürü tanımı ve uygulaması alanında çalışanlara Mütercim Tercüman denir.

Çeviriyi sadece kültürlerarası aktarım olarak değil, aynı zamanda kültürlerarası iletişim olarak da incelediği için, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar, bilgisayar bilimi, tarih, dilbilim, karşılaştırmalı edebiyat, felsefe gibi diğer bilgi alanlarına da değinen bir disiplinlerarası olarak da bilinir.

Mütercim Tercüman Başvuru Şartları Nedir?

Kamuda Mütercim tercüman olmak için adayların en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerden mezun olmuş olmaları gereklidir. Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan KPSS'de YDS puanlarına sahip olan adaylar mütercim tercüman olur. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan Mütercim Tercüman alımı için şu nitelikler aranıyor:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak,

3) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının (YDS) belirtilen bölümlerinin en az birinden (B) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,

4) Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlikte puana sahip olmak,

2023 Yılı Mütercim Tercüman Maaşları Ne Kadar?

Adalet Bakanlığı veya Kamuda görev yapacak olan Mütercim Tercüman adayları için belirtilen Mütercim Tercümanlık için belirlenen 2023 yılı Ocak sonrası Mütercim Tercüman 2023 maaşı 12.000 TL dir.

a) Hizmet Yılı 3 yıldan az olanlar 11.998,95 TL

b) Hizmet Yılı 3 Yıldan 5 Yıla Kadar Olanlar 13.527,40 TL

c) Hizmet Yılı 5 Yıldan Fazla Olanlar 14.238,39 TL

TÜM MÜTERCİM TERCÜMAN ALIMI İLANLARI BURADA

MÜTERCİM TERCÜMANLIK İLANI YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim