Birçok kamu işçisinin gözü kulağı Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçilere yapılacak olan zam pazarlığındaydı. Bu noktada kamu işçilerini kapsayan 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesinde hükümet ile sendika temsilcileri arasında görüşmeler sürüyordu. Toplu İş Sözleşmesinin müzakereleri bir yandan devam ederken, hükümet en son kamu işçisine yüzde 6,4'lük zam teklif etmişti. Bugün açıklanan yeni haberde ise hükümetin teklifi yenilendi işte detaylar.

Hükümetten Yeni Teklif

Hükümetten gelen yeni açıklama ile geçtiğimiz günlerde yapılanyüzde 6,4'lük zam teklifi yenilendi.Hükümet tarafından kamu işçilerine yapılan yeni zam teklifi ise gündemde şu şekilde yer aldı. Buna göre hükümet 2019 yılının ilk 6 ayı için seyyanen zam üstüne yüzde 7 artış önerdi. Ayrıca 2019 yılının ikinci 6 ayı için ise zam teklifi yüzde 6 şeklinde belirtildi. 2020 yılı için zam teklifi ise ocak ve temmuz aylarında yüzde 3 oranında artış yapılması şeklinde oldu

Anlaşma Sağlanmazsa İşçiler Greve Gidecek

Türk-İş'in geçtiğimiz günlerde yapılan teklifi reddetmiş ve teklifi kabul etmemesi sebebi ile mevcut zammı hükümet yüzde 6,4 olarak yükseltmişti. Fakat yeni yapılan teklifte de anlaşmanın sağlanamaması üzerine, yasal prosedür gereği İstanbul'daki Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde grev ilanı asıldı. Buna göre 19 Ağustos'a kadar sözleşmenin bağıtlanmaması halinde farklı iş yerlerindeki yaklaşık 30 bin kamu işçisi greve yapacak.

Editör: TE Bilisim