Taşeron işçilere yönelik gündemde yer alan konulardan biri de bu ekim ayından itibaren ödenecek olan ikramiye ve ek ödeme tutarlarıdır. Bu kapsamda 4/D’li olarak çalışan işçilere ödenecek olan bu ödemeler işçilerin mali yardım hakları kapsamında gerçekleştirilecek. Ekim ayı içerisinde YHK iş sözleşmesi gereğince taşerondan karoya geçen işçilere 5 günlük ikramiye ödemesi yapılacak olup konu ile ilgili detaylar ise şu şekilde.

5 Günlük İkramiye Ekim Ayında

Taşerondan kadroya geçen işçilere 52 günlük ilave tediyeler aralık ayında ödenecek olup YHK toplu iş sözleşmesi gereği ödenecek olan 5 günlük ikramiye ise ekim ayında hesaplara yatırılacak. İkramiye ödemesinde işçilere ödenecek olan tutar alınan maaşa göre değişmekte olup bu kapsamda işçilere 504 TL’ye kadar bir ödeme söz konusu olacak.

Maaşlara Göre İkramiye Tutarı

Belediye şirket işçisi olarak görevine devam eden işçilere ilk 5 günlük ikramiye geçtiğimiz Nisan ayında yapılmıştı, ikramiyenin ikinci 5 günlük taktisi ise ekim ayında ödenecek olup brüt ücretlere göre ödeme tutarları ise şu şekilde olacak.

2 bin 558 TL alan bir işçiye 286 TL, 2 bin 750 TL alan bir işçiye 308 TL, 2 bin 900 TL alan işçiye 325 TL, 3 bin 500 TL alan bir işçiye 392 TL ödenirken 4 bin 500 TL maaş alan bir işçiye ise 504 TL ikramiye ödenecektir.

Editör: TE Bilisim