Üniversitelerin 5 yıllık Eczacılık Fakültesinden mezun olan kişiler kamu, kurum ve kuruşlarda sağlık hizmetleri adı altında ‘’Eczacı’’ unvanı olarak göreve başlamaktadır. Kamuda çalışan eczacılar, çalıştıkları kuruma bağlı döner sermayeden ve bazı diğer kaynaklardan ek ücretler alabilir. Örneğin; sağlık harcamalarından reçetelerin veya faturaların incelenmesini yapan eczacılar ek ücret almaktadır. Bazı kurumların ‘’Uzman Eczacı’’ kadrosuna ihtiyacı olabiliyor. 2020 enflasyon oranlarına göre uzman eczacılar maaşlarına ek 600 TL ücret almaktadır.

KAMU ECZACI MAAŞI;

2020 yılında gerçekleşen zam oranı 4,56 şeklinde artmıştır. Bu nedenle eczacıların maaşları da zam oranlarına göre artış göstermektedir. Devlette çalışan eczacılar 8/2 derecen başlayan lisans mezunu kişilerin maaşları uzmanlıkları, kademesi, kadro unvanı ve hizmet yılına göre maaşlarında artış söz konusudur. Asgari ücrete göre eczacılar en az 2.324 TL-3.400 TL arasında maaş almaktadır. Ayrıca eczaneler de çalışan eczacılar 4.000 TL ile 8.000 TL arasında maaş almaktadır. Kendi eczanesini işleten eczacılar ise aylık 50.000 TL’ ye kadar kazanç elde edebilir. Devlete bağlı çalışan eczacılar tecrübesine göre 8.000 TL ile 11.000 TL arasında maaş almaktadır. Özel sektörde çalışan eczacılar da hizmet yılı ve tecrübesine göre 4.000 TL’ ye kadar maaş almaktadır. Ayrıca özel sektörde işine yeni başlayan eczacıların maaşları 2.500 TL’ dir.

Devlette yeni göreve başlayan eczacılar 4.500 TL maaş almaktadır. Özel sektörde ise göreve yeni başlayanların maaşları 2.500 TL’ dir. Bu doğrultuda devlette çalışan eczacılar özel sektöre göre daha yüksek maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim