Gemlik Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçmeleri sonrasında imzalanan iş sözleşmesi gereği işçilere zam yapıldı. Buna göre Gemlik Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel İş sendikası arasında ilk yıl için %21’lik zam içeren iki yıllık sözleşme imzalandı. İki yıl geçerli olacak olan anlaşmaya göre kadın kadrolu işçiler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izinli sayılacak ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ise kadrolu işçiler ikramiye alacak. Sözleşmenin diğer detayları ise şu şekilde.

Maaşa Yüzde 21 Zam

Gemlik Belediyesi ile sendika arasında imzalanan sözleşme gereğince işçilerin geçen yıl aldıkları maaşa yüzde 21 oranında zam yansıtılacağı açıklandı. Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan, “Her biriniz ayrı ayrı daha iyisine layıksınız. Türkiye’nin ve Belediyenin içinde bulunduğu koşullar hepinizin malumu, daha yüksek zam verip maaş ödeyemez duruma düşmemek adına zamları bu seviyede tutmak zorunda kaldık. Haklarınızı helal edin” ifadeleri ile sözleşmeyi açıkladı.

GEMTAŞ İşçilerine de Zam Yolda

Başkan Sertaslan, ayrıca GEMTAŞ işçilerine de gereken katkıyı sağlayacak sözleşmenin temmuz ayında imzalayacaklarını açıklarken, personelin ekonomik sıkıntılarının adım adım çözülmesine olanak sağlayacak bir oranda zam yapacaklarını söyledi.

Gemlik Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş sendikası arasında imzalanan bu anlaşma hakkında ise “Toplu iş sözleşmesi başta Gemlik Belediyesi olmak üzere tüm işçi sınıfına hayırlı olsun diliyorum” ifadeleri ile sözleşmeyi imzaladı.

Editör: TE Bilisim