Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediyeye bağlı olarak çalışan kamu şirketi İZENERJİ şirketinde görev yapan 5 bin 80 işçi ile toplu iş sözleşmesi kapsamında anlaşma sağlandı. Buna göre sözleşme kapsamında sağlanan anlaşma ile birlikte işçilerin maaşına da zam yapıldı. Yaklaşık 1.000 TL olarak yapılan zam sonrasında güncel rakamlar ve detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

DİSK Açıklama Yaptı

Toplu İŞ Sözleşmesi kapsamında anlaşma sağlanan işçilerin maaşlarında da artış yapıldı. Buna göre konu ile ilgili DİSK Ege Bölgesi temsilcisi olan Memiş Sarı yaptığı açıklamada” Yapılan bu zamile birlikte ortalama her işçiye 920 TL ile 1080 TL arasında zam yapıldı. Vatandaşın ikramiyeleri de arttı” şeklinde ifadelere konuşmasında yer verdi. TİS kapsamında imza töreni bugün gerçekleştirilmiş olup törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve DİSK yetkilileri ile Genel-İş İzmir 2. Şube yöneticileri ile İZENERJİ şirketi genel müdürü katıldı.

Kıdem Tazminatı Ne Kadar?

Yapılan imza töreninden sonra yeniden gündeme gelen kıdem tazminatının fona devredilmesi konusunda Çerkezoğlu tarafından bir açıklama yapılmakla birlikte yapılan açıklamada kıdem tazminatının son kırmızı çizgileri olduğu bu sebeple de buna el uzantılara ve emeği yok sayanlarına karşı koyacaklarını ifade etti. İşçilerin net ücretleri şu şekilde belirlenmişti.

Editör: TE Bilisim