TSK bünyesinde görev alan astsubaylar vatanın korunmasında önemli rol oynayan meslek grubu binlerce kişinin hayalini süsleyen mesleklerden biri haline gelmiştir. Birçok adayın da merak ettiği konular arasında maaş detayları yer almakta olup 2020 Ocak zammı ile birlikte subay ve astsubay maaşları en güncel şeklide haberin devamında yer almaktadır. Aynı zamanda kadın adaylar da TSK bünyesinde kadın adaylar da astsubay olarak görev almakta olup bu personel de diğer tüm astsubay personellerin sahip olduğu haklara sahiptir.

2020 Kadın Astsubay Maaşları

Kadın astsubay olarak görev yapan personel askeri kamu personeli olarak görev yapmakta olup memurluk haklarının tamamından yararlanmaktadır. Bunun yanında askeri personel olmanın gerektirdiği birtakım hakların da sahibidir. 2020 Ocak zammı ile birlikte astsubay maaşları 4.000 TL ile 5.000 TL arasında yer alacaktır. Bunun yanında derece, rütbe ve tecrübeye göre de maaş artışı görülmektedir.

Nasıl Kadın Astsubay Olunur?

Kadın astsubay olmak için ilgili TSK veya JGK tarafından ilan açılması gerekmektedir. Adaylarda aranan şartlar ise genel itibari ise en az lise mezunu olma,Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak, siyasi parti organları veya bağlı kuruluşlarında görev yapmamış olmak, ilgili yaş şartını sağlama, güvenlik soruşturması olumlu olma, T.C. vatandaşı olma, yapılacak olan sınavlarda başarılı olmak gibi farklı ilan şartlarını da sağlaması istenmektedir.

Editör: TE Bilisim