Birçok adayın merakla beklediği alım ilanlarından biri de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan uzman er ve erbaş alımlarıdır. Bu noktada uzman er ya da erbaş olarak görev yapacak olan adayların maaşları da birçok kişi tarafından merak edilmekte olup 2019 yılı içerisinde bu meslek grubuna ödenen maaş detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Jandarma Uzman Erbaş Hakları

Genel itibari ile sözleşmeli personel olarak görev yapan uzman erbaşlar 2 yıldan az 5 yıldan fazla olmamak üzere sözleşmelerini 1 ile 5 yıl arasında kendileri belirlemektedir. Bu noktada TSK çalışanı olduklarından dolayı da 30 gün yıllık ve 15 gün de mazeret, toplamda 45 günlük izin hakları bulunmaktadır. Uzman erbaş olarak 45 yaşına kadar görev yapılabilmekte olup emeklilik yaşı dolana kadar sivil memur olarak görevlendirilebilirler.

Jandarma Uzman Erbaş Maaşları

2019 yılı itibari ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde uzman erbaş olarak görev yapan personele ödenen maaşlar 2 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Özellikle bu tutara etki eden en önemli unsurlardan biri de görev yapılan yerin hayati tehlike teşkil edip etmemesidir. Bunun yanı sıra uzman erbaş olarak görev yapanların aile, eş ve çocuk durumu da maaş faktörünü etkileyen önemli unsurlardan biridir. Bu faktörler dolayısı ile de maaş tutarı 5 bin TL’ye kadar çıkmaktadır.

Editör: TE Bilisim