Kamu kurumları açık pozisyonları için aralıklarla itfaiyeci personelleri alımı gerçekleştirmektedir. İtfaiye personeli alımları genel olarak kurumların Devlet Personel Başkanlığından duyuru yayımlaması ya da İŞKUR üzerinden bildiri yayımlanması ile gerçekleştmektedir.

En çok itfaiye eri alımı ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sitesinde ki aday işlemleri sistemi aracılığı ile yapılan merkezi atamalar ile gerçekleşmektedir. Peki kamuda görev yapmakta olan itfaiyeci personeller ne kadar maaş almaktadır. Rütbelere göre itfaiye personeli maaşları ne kadar.

RÜTBELERE GÖRE MAAŞLAR

Kamu kurumlarında ve belediyelerde istihdam etmekte olan itfaiye personellerinin rütbelere göre maaşları İşin Olsa ekibine en çok sorulan sorular arasında yer aldığı için bu özel içeriği ürettik. İşte rütbelere göre itfaiye personeli maaşları.

İtfaiye Eri Maaşı : 2 bin 600 TL
İtfaiye Çavuşu Maaşı : 2 bin 680 TL
İtfaiye Başçavuş Maaşı : 2 bin 750 TL
İtfaiye Amiri Maaşı : 2 bin 950 TL

İtfaiye personelleri de askeriye gibi rütbelere bölünmüştür. Rütbelere göre itfaiye personelleri maaş almaktadır. Yukarıda belirtilmiş olan tutarlar kamu kurumlarında istihdam etmekte olan itfaiye personellerinin rütbelere göre maaşları verilmiştir. İtfaiye personelleri alımı ilanları için aşağıda ki linki takip ediniz.

İTFAİYE PERSONELİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ