Türkiye'nin dört bir yanında bulunan belediyelerde bilindiği üzere itfaiye personelleri bulunmaktadır. İtfaiye personelleri olası kurtarma operasyonları ve yangın operasyonlarına katılmakta olup halkın bölgeden tahsis edilmesi ve görevin yerine getirilmesinden sorumludur.

Her ne kadar halkımızda genel olarak bilinmese de itfaiye personellerinde de askeri usul gibi rütbe durumu mevcuttur. Rütbeler arttıkça personelin görevleri artmakta olup maaşlarında da yükselme meydana gelmektedir. Peki itfaiye eri 2018 yılı maaşları ne kadar, rütbelere göre itfaiye personeli maaşları ne kadar?

RÜTBELERE GÖRE İTFAİYE PERSONELİ MAAŞLARI NEDİR?

Belediye ve kamu kurumlarında görev yapmakta olan itfaiye personellerinin maaşları rütbelere göre ne kadar oldu? 2018 yılı gelen son zamlar ile maaşların itfaiye eri 2 bin 800 lira civarı, itfaiye çavuşu 2 bin 900 lira civarı, itfaiye başçavuşu 3 bin lira civarı ve itfaiye amiri 3 bin 200 lira civarıdır.

Yukarıda verilmiş olan maaşlar ortalama maaşlar olarak bilinmekte olup bu tutar personellerin görev yaptığı bölge, bölgenin nüfusu, personelin aile ve çocuğu olup olmama durumuna göre değişiklik göstermekte olup ortalama olarak yukarıda verilen maaşlar verilmektedir.

Editör: TE Bilisim