Günümüzde birçok anne ve anne adayı çocuklarının bakımı sebebi ile çalışamamakta ya da uzun süreli olarak izin almaktadır. Bu kapsamda annelerin de boş kaldıkları süreler boyunca gelir elde etmesine yönelik müjde İŞKUR’dan geldi. İşte Anne projesi kapsamında Hürriyet’in yaptığı habere göre annelere aylık 2 bin 400 TL destek verileceği açıklandı. Haberde yer alan detaya göre İŞKUR İş Başı Mesleki Eğitim Kursları kapsamındayapılan programa katılan annelere günlük olarak 80 TL olmak üzere ödeme yapılacağı ifade edildi.

Çocuk Sayısına Göre Farklı Program

İşte Anne projesi olarak aylık olarak 3.000 TL’nin üzerinden kaynak ayrılan proje kapsamında annelere 2.400 TL’ye kadar ödeme yapılacak. İşte Anne projesi kapsamında bir işte çalışmayan ya da daha önce çalışan fakatşu an aktif olarak çalışmayan annelerin İŞKUR tarafından verilecek olan kurslara katılarakilgili destekten faydalanacağı ifade edildi. Özellikle projeye katılmak isteyen anneler arasından 0 ile 15 yaş arası çocuğu bulunan anneler başvuru yapabilmekte olup ayrıca 15 yaşından büyük olan bir çocuğa sahip annelerin de programın farklı kurslarından yararlanması mümkün.

Aylık 2.400 TL Ödeme Yapılacak

İlgili proje kapsamında annelere 80 TL aylık verilmesi kararlaştırılırken alınacak olan toplam ücret ise aylık 2.400 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra sigorta giderleri de İŞKUR tarafından karşılanmakta olup kurs süresi bilişim ve imalat sektörleri için en fazla 6 ay boyunca, diğer sektörlerde ise de en fazla 3 ay şeklinde uygulanmaktadır. Haftada 6 günü geçmemek şartı ile toplamda 45 saat şeklinde uygulanmaktadır. Bunun yanında 2-5 yaş arasındaki annelere ayrıca 400 TL kreş yardımıyapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim