Günümüzde birçok anne ve anne adayı çocuklarının bakımı sebebi ile çalışamamakta ya da uzun süreli olarak izin almaktadır. Bu kapsamda annelerin de boş kaldıkları süreler boyunca gelir elde etmesine yönelik müjde İŞKUR’dan geldi. Özellikle son zamanlarda kadınların da maddi gelir elde etmesi adına yapılan çalışmaların büyük bir kısmı da anneleri ilgilendiriyor. Buna göre İŞKUR tarafından yapılan bu proje kapsamında annelere aylık 2 bin 400 TL destek verileceği açıklandı. Haberde yer alan detaya göre İŞKUR İş Başı Mesleki Eğitim Kursları kapsamında yapılan programa katılan annelere günlük olarak 77 TL 70 kuruş olmak üzere ödeme yapılacağı ifade edildi.

Tek Şart Kurslara Katılmak

İlgili proje kapsamında bir işte çalışmayan ya da daha önce çalışan fakat şu an aktif olarak çalışmayan annelerin İŞKUR tarafından verilecek olan kurslara katılarak ilgili destekten faydalanacağı ifade edilmiştir. Bu kurslarda hem belirtilen tutarda cep harçlığı alacak olan anneler hem de iş tecrübesi ediniş oluyor. Ayrıca projeye katılmak isteyen annelerin 0 ile 15 yaş arası ya da 15 yaşında büyük çocuğu varsa da programın farklı kurslarından yararlanması mümkün.

Aylık 2 Bin 400 TL Maaş

Annelere 77 TL günlük cep harçlığı verilmesi kararlaştırılırken alınacak olan toplam ücret ise aylık 2.400 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra sigorta giderleri de İŞKUR tarafından karşılanmakta olup kurs süresi bilişim ve imalat sektörleri için en fazla 6 ay boyunca, diğer sektörlerde ise de en fazla 3 ay şeklinde uygulanmaktadır. Programa katılmak için ise İŞKUR merkezlerine kayıt yaptırmak gereklidir.

Kadınlar için 3600 ile emeklilik: https://www.isinolsa.com/gundem/3600-ile-emeklilikte-merak-edilenler-kadinlar-nasil-emekli-olur-h28488.html

Editör: TE Bilisim