Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranına göre işsizliğin görüldüğü kesimden biri de genç işsizlerdir. Özellikle devletin genç işsizlere iş olanağı sağlama ve iş bulma sürecinde destek olma çalışmalar da bu kapsamda artmış olup İŞKUR tarafından genç işsizlere maaş ödenmektedir. Bu maaş olanağından yararlanmak isteyenlerin ise sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakta olup ilgili habere ilişkin detaylar ise şu şekildedir.

Kimler Yararlanabilir? Başvuru Şartları Neler?

Mezun olan ve iş arama sürecinde olan gençlere İŞKUR aracılığı ile destek sağlanmakta olup bu doğrultuda adayların sağlaması gereken şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı yer almaktadır. Aynı zamanda İŞKUR ve KOSGEB ortaklığı ile üniversite mezunlarına işsizlik maaşı sağlamakta ve genç girişimcilere de kendi işlerini kurmak amacı ile hibe ve destek sağlamaktadır. İşsizlik maaşı için aynı zamanda gençlerin İŞKUR tarafından verilmekte olan eğitimlere katılma zorunluluğu bulunmaktadır.

Ne Kadar Ödeme Yapılıyor?

Mezun olan ve iş arayanların aynı zamanda işsizlik maaşında yararlanabilmeleri için Türk vatandaşı olma, İŞKUR’a kayıtlı olma ve üniversite diplomasının alınması gibi şartlar bulunmakta olup bu şartları yerine getirmeleri durumunda İŞKUR’a gidip kayıt yaptırılmalıdır. Bireysel olarak başvuru yapacak olan adayların başvurularının kabul edilmesi durumunda genç işsizlere 50 TL üst limiti ile günlük maaş ödenmekte olup adaylar istedikleri şekilde günlük ya da aylık olarak bu maaşı alabilmekledir.

Editör: TE Bilisim