2020 yılının ilk ayını geride bırakırken özellikle iki yıllık olarak imzalanan toplu iş sözleşmeleri kapsamında çalışanlar büyük kazanımlar elde etti. Buna göre bu yıl için maaşlarda yüzde 35 zam alan işçilere ayrıca yemek, yakacak, gıda, giyim, öğrenim gibi birçok kalemde de ek ödemeler yapılacak. Turgutlu Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile işçilere yüzde 35 zam yapıldı. Aynı zamanda yılda 4 ikramiye de alacak olan işçilerin bu ödemelerine ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Manisa’da İşçi Ücretlerine Yüzde 35 Zam

Manisa’da Turgutlu Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmesi kapsamında kadro hakkı elde eden işçiler özellikle ücretlerde zam olmak üzere birçok kazanım elde etti. İşçilere toplamda yüzde 35 ücret zammı olmak üzere kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 1 gün izin ve ayda 1 gün regl izni verilmesi gibi hükümler sözleşmede yer aldı.

Yardım ve Diğer Ödemeler

İmzalanan sözleşme ile işçilere yüzde 35 zammın yanı sıra aylık yakacak yardımı, öğle yemeği, yemek yardımı, işe göre fiilen çalışılan günler için sorumluluk primi, yılda dört kez temizlik yardımı, yaz ve kış giyim yardımı, eğitim gören çocuklar için tahsil durumuna göre öğrenim yardımı, yıllık gıda paketi, yıllık izin, bayram yardımları, sünnet yardımı ve yılda 4 ikramiye ödenmesi kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilisim