Son günlerde işsizliğin oldukça artmasından kaynaklı olarak kendi işini açmak isteyen vatandaşlara destek geliyor!!! KOSGEB girişimci adaylarına iş yeri açmak için finansal desteği sağlayacağını açıkladı. Hem yeni iş yerlerinin açılması hem de açılan bu yerlerin tutunabilmesi için desteklerini çekmeyeceğini açıklayarak vatandaşları teşvik etmektedir.

Girişimciler geleneksel girişimci ve ileri girişimci programı ile desteklenecek.Geleneksel girişimci programına dahil olanlar işletmelerin kurulduğu ilk yıllar desteklenerek istihdama teşvik edilecek. İleri girişimci programına dahil olanlar ise global bir şirket olabilecek. Yenilikçi ve aynı zaman da teknolojik bir altyapıya sahip olabilecek. Aynı zaman da ihracat yapması için de desteklenecek.

Geleneksel ve İleri Girişimcilik Programına Nasıl Başvuru Yapılır?

İlk yapılması gereken KOSGEB ‘in resmi internet sitesinden üzerine giriş sağlamak. Buradan yapmak istediğin işletmeciliği KOSGEB tarafından desteklenmektedir olan sektörlere dahil olup olmadığını sorgulamalısınız. Daha sonra ise yine kuracağınız işin ileri girişimci faaliyet tablosunda olduğunu veya olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.

İşletmenizin kurmanız için KOSGEB tarafından yapılan girişim eğitim sertifikasına sahip olmanız gerekmekte!!! Eğer daha girişim eğitimi alınmadan bir işletme kurulmuşsa yeni girişimcilik programına dahil olunamaz.Sahip olduğunuz NACE kodunuz ileri girişimci faaliyet konuları arasında yer alıyorsa, ileri girişimcilik eğitimini almalısınız. Eğer NACE kodunuz bu tabloda yer almıyorsa da alışılmış girişimcilik eğitimini almanız gerekmektedir

Programa Katılmak İsteyen Girişimci Adaylarından İstenilen Şartlar!!!

Evvela adaylardan müracaatta bulunulacak olan firmanın gerçek kişi ya da sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olması gerekmektedir.

Eğitimi tamamlayan girişimci adayları destek programına başvuru yaptığı işletmedeki hissesinin en az %50 olması Gerekiyor.

Ayrıca girişimci adayının işletmeyi temsile yetkili olması gerekmektedir.

Program süresi boyunca girişimcinin diğer bir yerde çalışmıyor olması ve kendi işinin başında olması koşulu aranıyor.

Başvuruda bulunan girişimci adaylarına koşulları yerine getirdikleri taktirde;

Geleneksel girişimci programı çerçevesinde 65 bin TL alacak.

Eğer ileri girişimci programına dahil olacak ise 270 bin TL'ye kadar hibe destek alabilecek

Editör: TE Bilisim