Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ve tiplere göre değişiklik gösteren Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE'ye bağlı hapishanelerde binlerce İnfaz Koruma Memuru İKM Gardiyan memuru görev yapmaktadır. İlgili personeller vardiyalı sistem ile çalışmakta olup görevleri mahkumlar ile ilgilenmektedir.

Buna göre pek çok genç aldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanından dolayı ya da alımların yoğun olmasından dolayı İnfaz Koruma Memuru İKM Gardiyan mesleğini tercih etmektedir. Peki İnfaz Koruma Memuru İKM Gardiyan pozisyonunda istihdam etmekte olan personellerin 2018 yılı maaşları ne kadar oldu? İşin Olsa ekibi olarak İnfaz Koruma Memuru İKM Gardiyan maaşlarını paylaşıyoruz.

GARDİYAN MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE bünyesinde görev yapmakta olan İnfaz Koruma Memuru İKM Gardiyan personeller 2018 yılı son zamlar ile birlikte ortalama 3 bin lira civarında maaş almaktadır. Tabi alınan bu maaş İnfaz Koruma Memuru İKM Gardiyan personelinin görev yaptığı hapishanenin tipi, büyüklüğü, şehir, aile ve çocuğunun olup olmama duurmuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak yine de ortalama olarak Türkiye geneli İnfaz Koruma Memuru İKM Gardiyanlar 3 bin lira civarında maaş almaktadır. Gardiyan olmak isteyen adayların aşağıdaki linki takip etmesi gerekmektedir.

GARDİYAN NASIL OLUNUR?

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim