Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE tüm Türkiye bünyesinde bulunan ceza evlerindeki güvenliğin sağlanması, olası sorunların önüne geçilmesi için çok sayıda infaz koruma memuru İKM ile beraber görev yapmaktadır. Peki 2021 yılı itibari ile infaz koruma memuru İKM personellerine ne kadar zam yapıldı? Eski ismi ile gardiyanların 2021 yılı maaşları ne kadar oldu? Sizler için özel haberimizi ürettik. Haberimizden gardiyan, infaz koruma memurlarının maaşlarının ne kadar arttığını görebilirsiniz.

2021 İKM Maaşları Ne Kadar?

2021 yılı itibari ile İnfaz Koruma Memuru İKM, Gardiyan maaşları 4.600 TL'ye yükseldi. Bu net maaşa hizmet yeri, hizmet süresi, ilave tazminat ödemeleri de eklenmektedir.

Mesleğe 9. dereceden başlayan yeni infaz koruma memuru İKM eski ismi ile gardiyan olmuş personel 4.600 TL ile işe başlamaktadır. Bu tutara kişinin eğitim süresi, ailevi durumu, hizmet yerinin zorunlu bölge olup olmaması ve tazminat ödemeleri de eklenmektedir.

İnfaz koruma memuru İKM, gardiyan pozisyonunda daha eski olan yani hizmet süresi fazla olan personeller 5.0000 TL'yi geçkin maaş almaktadır. İlgili tutarlar net maaşlar olarak bilindiği için bu tutarların daha yüksek olduğunu ön görebilirsiniz.