Ülkemizde genel olarak borçlarını ödemeyen vatandaşlara verilen sürenin dolması ile devreye icra memurları girmekte ve icra memurları borcu olan vatandaşların taşınmaz varlıklarında incelemeler yaparak pek çok ürününe el koymaktadır.

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan icra memurları ne kadar maaş alıyor? İşin Olsa ekibi larak sizlere icra memurlarının 2021 yılında aldıkları maaşlar hakkında bilgi veriyoruz. İcra memurları ne kadar maaş alıyor? İcra memurlarının aylık kazançları nedir?

İCRA MEMURU MAAŞLARI NEDİR?

2021 yılına girilmesi ile kamu kurumlarında görev yapmakta olan memurların maaşlarına belirli oranlar ile zamlar yapıldı. Buna göre icra memurları ortalama 4 bin lira civarında maaş almaktadır. Tabi icra memurunun mezun olduğu öğrenim durumu almış olduğu maaşta etkili olduğu gibi yine derece durumu da icra memurunun daha fazla maaş almasına yaramaktadır.Bu kapsamda;

En Düşük 2500 TL ve En Yüksek İcra Memuru Maaşı 4700 TL'dir

İCRA MEMURU GÖREVİ NEDİR?

Kamu kurumlarında istihdam eden icra memurları kendilerine verilmiş olan emri düzenlemeleri ya da yerine getirmeleri gerekmektedir. Buna göre ödeme işlemeleri ile ilgili tebliğleri icra memurları gönderir, yine haciz kararı almak ya da süre belirtmek icra memurunun görevidir, borcunu ödemeyen vatandaş için kesin haciz işlemini başlatmak, hacize konulmuş menkul ve gayrimenkullerin satışlarını gerçekleştirmek, gerekli durumlarda belediye güçlerinden ya da güvenlik güçlerinden yardım talep etmek icra memurunun görevleri arasında yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim