İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 1200 kişilik boşluk ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacak. Binlerce aday bu ilana başvuru yapacak olup bir çok aday alacakları maaşı merak etmektedir. İşin Olsa ekibi olarak İçişleri Bakanlığı 1200 memur alımı için alım kadroları, başvuru şartları ve pozisyonuna göre maaş tablosunu sizlerle paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

İçişleri Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda 1200 personel alacak. Alımlar merkez teşkilatı ve Taşra Teşkilatına yapılacak. Buna göre, Merkez Teşkilatına Arşiv Uzmanı, Şehir Plancısı, Harita Mühendisi ve Harita Teknikeri kadrolarında 36 personel alacak.

Taşra Teşkilatına ise, Elektronik Elektronik Mühendisi, Bilgisayar Teknikeri, Elektronik Elektronik Teknisyeni ve Büro Personeli pozisyonlarında alım yapacak. Kadro sayısının en çoğu Büro personellerine verilmiş olup 964 Büro personeli ve 200 mühendis alımı yapacak.

HANGİ PERSONEL NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Yayımlanan ilana göre toplamda 1200 sözleşmeli personel alacak olup, adaylar için alacakları maaş belirlendi.Buna göre Sözleşmeli Personele ödenecek ücretler 2.650 TL ile 4.438 TL arasında değişmektedir. Maaşlar pozisyonuna göre farklılık gösterebilir. Ayrıca ilgili veriler 2018 yılına ait olup her yıl yapılacak zaman ile maaşlar değişmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan bazı şartlar aranmaktadır. Buna göre, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yapılacak sınav yılının Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşunda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen özel nitelikleri taşımak gibi şartlar aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları 21 Şubat 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 26 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Diğer personel alımı ve memur alım ilanlarından anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek ilanlar yayımlandığında anında haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız