Üniversiteye hazırlanan öğrenciler bölüm tercih etmek için sınava girmek zorundadır. Girmiş olduğu sınavlardan başarılı bir puan alarak tercihini hemşirelik bölümünden yana kullanabilir. Günümüzde teknoloji giderek ilerlemeye devam ederken makinalar hayatımıza yerleşmiş durumdadır. Hemşireler makinaların yardımı ile hastayı tedavi etmek için hazırlık sürecinde yanında bulunmaktadır.

Üniversite hayatını başarılı bir öğrenci olarak tamamlayan hemşire adayları diplomaları alarak iş hayatına dahil olmaktadır. Oldukça emek gerektiren hemşire işinde nöbet tutacağınız günler olurken nöbet tutacağınız ayda alacağınız ücret artış gösterecektir. Aktif bir şekilde gerek çalışma sistemi kuran hemşireler gerek tansiyon ölçerek gerekse pansuman yaparak doktorlara yardımcı olmaktadır. Hemşireler devlette ve ya özel hastanelerde çalışma ortamına sahip olabilir. Seçim yapmak size kalmıştır. Fakat alacağınız ücret özel hastanede devlet hastanesine göre biraz düşük olacaktır. Hastalara güler yüzlü bir şekilde yaklaşarak tedavi uygulayacaksınız. Aksi takdirde hastanın endişe duymasını sağlayabilir panik haline sürükleyebilirsiniz. Hemşirelik mesleğini ideal buluyorsanız eğitim sürecini tamamlayarak araştırmalarınızı yapıp iş hayatına katılabilirsiniz. Aynı zamanda kendinizi geliştirmeye devam ettiğinizde yüksek mertebelere ulaşmayı da başaracaksınız. Hemşire maaşlarını inceleyecek olursak devlet hastanesinde görev yapan hemşirenin aylık geliri değişkenlik göstermektedir. Fakat yaklaşık olarak miktar 2000 ila 3500 arasında oynamaktadır. Bu miktar özel hastane düşüşe uğramaktadır.

Bir çok dallara sahip olan hemşirelik alanında görev yaparak mesleğinizi elinize alabilirsiniz. Eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamlayarak staj çalışmalarını aşamalarından da geçerek hastaneler de görev almaya devam edeceksiniz. Bilgilerinizi taze tutarak aktif bir halde çalışma hayatında rol oynamanız gerekmektedir. Böylece zamanla tecrübe edinerek dikkatli ve pratik olacak hastaların bir an önce sağlığına kavuşması için tüm gerekli yollara başvuracaksınız. Tedavi yollarını uygularken hastaları korkutmayacak rahatlatıcı konuşmalar yaparak acıyı unutmasını sağlayacaksınız.