Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan firmalar ve kuruluşlar açık pozisyonları için güvenlik görevlisi alımları gerçekleştirmektedir. Özel güvenlik görevlisi alımları kuruluşların resmi internet sitelerinden ya da interaktif iş ilanları siteleri aracılığı ile duyurulmaktadır. Peki güvenlik görevlisi maaşları ne kadar?

Bilindiği üzere güvenlik görevlileri sahip oldukları kimlik kartları ile silahlı ve silahsız olarak ikiye ayrılmaktadır. Güvenlik görevlileri buna göre maaş almakta olup silahlı güvenlik görevlilerinin silahsız güvenlik görevlilerine nazaran daha düşük maaş aldığı görülmektedir. Peki güvenlik görevlisi maaşları ne kadar?

Silahsız Güvenlik Görevlisi Maaşı

Özel sektör firmalarında istihdam etmekte olan silahsız güvenlik görevlisi maaşlarına bakıldığında genel olarak güvenlik görevlilerinin asgari ücret yani 2 bin 20 lira maaş aldığı görülmektedir. Prim, mesai gibi ek ücretler varsa maksimumu ücretlerinin 2 bin 500 ile 3 bin liraya kadar yükseldiği de görülmektedir.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞI NE KADAR?

Özel güvenlik görevlisi maaşı 2019 yılında en düşük asgari ücret olarak karşımıza çıkıyor. Bunun nedeni olarak da güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olan kişilerin her geçen gün artması. Bu nedenle özel şirketlerde asgari ücret alan güvenlik görevlileri tecrübe ve çalıştıkları iş yerinin tehlikesine göre maaşlarından artış görülebilmektedir. Bu tutarlar ise 3 bin liraya kadar yükselebilmektedir.

TÜM MESLEKLERİN MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim