Teknolojinin sürekli olarak gelişmesi ve insanların teknolojiye bağımlı hale gelmesinden dolayı birçok meslek grubu ortaya çıkmış ve yaygın olmayan bazı meslek gruplarının sayısı da artmaya başlamıştır. Bu meslek gruplarından birisi de grafikerliktir. Genellikle masa başında görebileceğiniz bu kişiler firmaların reklam çalışmalarını ve kartvizit baskılarının taslaklarını hazırlamaktadırlar ve özellikle özel sektör firmalarında bu kişilere çokça ihtiyaç duyulmaktadır.

Grafiker Olmak!

Son birkaç yılda televizyon ve internet üzerinden yayınlanan reklam ve tanıtımların sayısının artması bizlere gösteriyor ki bahsettiğimiz grafikerlere ihtiyaç artmış durumdadır. Firmalar, mağazalarının yanı sıra milyonlarca kişiye ulaşabildikleri internet siteleriyle beraber hem ürünlerinin tanıtımını yaparak daha çok ürün satıyor hem de bu sayede yeni kişilere bayilik verebiliyorlar. Ama bilmemiz gereken bazı durumlar var. Grafiker olabilmek için öncelikli olarak en az 2 yıllık bir üniversite eğitimi almış olmamız ve bu eğitim sonunda da grafiker ünvanını almış olmamız gerekiyor. Bunun ardından bazı bilgisayar programlarıyla ilgili sertifikalar almak hem kişisel gelişiminizi artıracak hem de çalışma hayatında daha çok alanda kendinize iş fırsatı bulabileceksiniz.

Grafikerler dilerlerse kendi çalışma ofislerini açabilecekleri gibi, devlet ya da özel sektörde de kendilerine iş bulabileceklerdir. Devlet kademelerinde çalışacak olan kişilerin ise Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmaları gerekmektedir. Bunun dışında özel sektörde çalışacak kişilerde ise mülakat zorunluluğu tutulmaktadır.

Grafiker Olma Şartları nedir?

a) Fakültelerin Grafik, Fotoğraf ve Grafik Sanatlar, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı bölümlerinin herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmak,

b) Kamu kurum ve kuruluşlarında Diğer Teknik Hizmet Personeli pozisyonunda halen görev yapıyor olmamak,

c) Kamu kurum ve kuruluşlarında Diğer Teknik Hizmet Personeli pozisyonunda çalışmakta iken sözleşmenin fesih edilmesi durumunda bir yıllık bekleme süresini son başvuru tarihi itibarıyla doldurmuş olmak.

d) KPSSden en az 70 puan almış olmak.

Devlet'te Grafiker Maaşları Ne Kadar?

Genel olarak grafiker maaşlarına baktığımızda alt sınır olaran 14 bin 500 lira gibi bir rakam karşımıza çıkacaktır. Bunun haricinde özel sektörde çalışan bazı grafikerlerin aldıkları ücretler ise dudak uçuklatıyor.

Hizmet Yılına Göre Grafiker Maaşları:

a) 5 yıldan az olanlar 13.238,68 TL Maaş

b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 13.656,31 TL Maaş

c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 14.073,41 TL Maaş

ç) 15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 14.538,62 TL Maaş

d) 20 Yıldan Fazla Olanlar 15.002,7 TL Maaş

GRAFİKER ALIMI İLANLARI BURADA