Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde binlerce gardiyan (infaz koruma memuru) görev yapmaktadır. Açıklara göre yeni gardiyan alımları da gerçekleştirilmektedir. Gardiyan alımları Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ile yapılmakta olup yine uzman çavuş mesleğinden de gardiyan alımları gerçekleştirilmektedir.

Peki Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan gardiyan (infaz koruma memuru) maaşları ne kadar ve gardiyan görevleri nelerdir?

GARDİYAN (İKM) MAAŞLARI NE KADAR

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan gardiyan, infaz koruma memuru maaşları ne kadar? Buna göre gardiyan (infaz koruma memuru) maaşları 2 bin 307 liradan başlamakta olup hizmet süresine göre 2 bin 745 liraya kadar maaş alabilmektedir. Peki gardiyan (infaz koruma memuru) görevleri nedir?

GARDİYAN (İKM) GÖREVLERİ NEDİR

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan gardiyan (infaz koruma memuru) personelleri sorumlu oldukları, çalıştıkları cezaevlerinde sorumlu olmakta olup burada mahkum sayımları vb. gibi işler yaptığı gibi görevleri mahkumların cezaevlerinden kaçmasını engellemektedir.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü gardiyan (infaz koruma memuru) alımları ve haberler için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

GARDİYAN ALIM VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim