En özel anlarımızı ölümleştirmek adına başvurduğumuz kolların başında fotoğraflar gelmektedir. Geçmişte poz adı verilen aparatların makinelerde kullanımıyla gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet, teknolojinin hızlı gelişimiyle birlikte şuan oldukça profesyonel çekimler yapabilen makinelerle yapılmaktadır. Kişilerin kendileri için aldıkları bu profesyonel makineler ise asıl sektörü olan fotoğrafçılıkta tam anlamıyla kullanılmakta ve ortaya mükemmele yakın sonuçlarda fotoğraflar konulmaktadır.

Üniversite Sonrası Fotoğrafçılık!

Üniversitelerde alınan eğitimlerin ardından bu mesleği yapabileceğiniz gibi kendi çabalarınızla da bu mesleği sürdürebilirsiniz. Kendi çalışmalarınızı baz alarak eksiklerinizi görmeli ve bu yönünüzü geliştirmelisiniz. Eğer bunu başarabilirseniz, fotoğrafçılıkta önde gelen kişilerden olabilirsiniz. Öyle ki ülkemizde ve dünyada belirli dönemlerde fotoğraflarla ilgili yarışmalar düzenlenmektedir. Eğer bu yarışmalardan da bir başarı elde ederseniz özgeçmişiniz için oldukça başarılı bir adım atmış olursunuz.

Fotoğrafçılıkta en çok ihtiyaç duyulan anlardan birisi de düğün ya da bunun gibi özel günlerdir. Kişilerin en mutlu anlarını ölümsüzleştirmek istemeleri için başvurdukları fotoğrafçılar ise çok zor anlar yaşayabilmektedirler. Çünkü kişilerin en güzel anlarını yakalamak ve bu resimleri düzenlemek sanıldığı kadar kolay değildir. Bundan dolayı da özel günlerde fotoğraf çektirecek olan adaylar, fotoğrafçı seçimlerinde adeta ince eleyip sık dokumaktadırlar. Hayatın her anında kendilerine göre bir iş bulabilecek olan fotoğrafçıların son yıllarda en çok yaptıkları işler ise düğün hikayeleridir.

Kişilerin düğün hazırlıklarından başlayarak düğünün bitimine kadar süren tüm anların fotoğraflarını ve kısa videolarını çeken fotoğrafçılar, ortaya harika görüntüler çıkarmaktadırlar. Genel olarak bakacak olursak da fotoğrafçı çalışılan bölge ve yapılan işlere göre değişimler göstermektedir.

2022 Yılı Kamu ve Özel Fotoğrafçı Maaşları Ne Kadar?

Fotoğrafçılık hem kamu alanında hemde özel sektörde yapılıyor.

Kamuda özellikle belediyeler ve Bakanlıklarda görev yapan foroğrafçılar Memur Maaşı alıyor. Bakanların ve Başkanların özel kaleminde hizmet veren Fotoğrafçılar kurumun veya kuruluşun arka yüzü olabiliyor.

Özel sektörde Fotoğrafçılık ise tamamen kişinin kendi imkanları ile yapılan bir meslektir. Ucu açık olan fotoğrafçılık mesleği için maaş ortalaması:

En Düşük Fotoğrafçı Maaşları: Kamu'da 4000 TL Özel'de 2900 TL

En Yüksek Fotoğrafçı Maaşları: Kamu'da 5000 TL ye kadar ve Özel'de 8000 TL ye kadar çıkabilmektedir.

Ortalama 2022 Fotoğrafçı Maaşları: Kamu ve Özelde ortalama 4500 TL Maaş alınıyor.

Editör: TE Bilisim