Tüm dünya geneli film sektörü giderek gelişmekte olup bu gelişimler hem oyuncuların başarısı, hem yönetmenlerin başarısı hemde izleyicilerinin sorumluluğundan kaynaklanmaktadır. Ülkemizde çok sayıda film yönetmeni bulunmaktadır.

İşin Olsa ekibimize gelen rağbetten dolayı sizlere film yönetmenlerinin kazançları hakkında bilgi vereceğiz. Peki ülkemizde film yönetmenleri ne kadar para kazanıyor? Film yönetmenlerinin aylık maaşı nedir? Görüşme yaptığımız film yönetmenlerinden elde ettiğimiz tüm bilgileri sizlere aktarıyoruz.

FİLM YÖNETMENLERİNİN KAZANCI NEDİR?

Öncelikle film yönetmenleri aylık olarak maaş almamaktadır. Tabi bazı televizyon kanalların film yönetmenleri çalışmaktadır ancak bunlar istisna durumlardır. Televizyon kanallarında film yönetmeni pozisyonunda istihdam eden personeller ortalama 5 bin, 6 bin lira civarında maaş almaktadır.

Türkiye'de genel olarak film yönetmenleri kendi filmlerini çekmektedir ve yönetmenlerin kazançlarını şöyle açıklayabiliriz. Örneğin bir sinemaya gittiğiniz ve 10 TL'ye bilet aldınız. Bu paranın 1 TL civarı vergi, 4 TL civarı sinema salonuna kalmakta olup kalan 5 TL ise film yönetmenine kalmaktadır. Yani vizyona başarılı bir film çıkartan ve bir milyon izleme alan yönetmen bu filmden 5 milyon TL kazanç elde etmektedir. Bu kazanç da oyunculara ve ekibe dağıtılmaktadır.

Editör: TE Bilisim