Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde birçok vatandaşın gözü kulağı erken yatırılması beklenen maaşlar ve bayram ikramiyelerine kilitlenmişken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama ile birlikte bayramdan önce memurlara maaşları ve engelli evde bakım maaşların bayramdan önce ödeneceği ve ödeme tarihi hakkında detaylar belli oldu. İşte binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren bayram öncesi yapılaması planlanan ödemeler ve tarihleri.

Erdoğan Açıkladı: Kamu Çalışanları 9 Ağustos’ta Maaş Alacak

Binlerce memurun, kamu çalışanının merakla beklediği haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Başkan Erdoğan Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda 1Kamu çalışanlarımızın, memurlarımızın bu ay Kurban Bayramı sonrasına denk gelen maaş ödemelerinin bayram önce ödenmesi kararlaştırılmış olup bu kapsamdaödemeler 9 Ağustos Cuma günü yapılacak. Tüm kamu çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Kurban Bayramımız şimdiden mübarek olsun.” Şeklinde bayram mesajı ile müjdeli haberi verdi.

Engelli Bakım Maaşları Da 9 Ağustos’ta Ödenecek

İlgili konu hakkında Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada 2019’un ilk döneminde 1305 TL olan engelli bakım maaşları bu temmuzda 1384 TL olarak artış göstermiş olup ödemelerin ise 9 Ağustos Cuma günü hesaplarda olacağı ifade edildi. Bakan Selçuk ise açıklamasında “Evde bakım aylığı ödemeleri, 9 Ağustos Cuma günü ödenecek olup ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.