Ülkemizde özellikle gençlerin aklında hep gelecek kaygısı bulunmaktadır. Hangi mesleğin seçileceği, bunun için neler yapılacağı, çalışma koşullarının nasıl olduğu ve bunun gibi daha birçok konu hep merak edilmiş ve araştırılmıştır. Ülkemizde ise kişiler gelecek kaygısından uzaklaşmak için sayısal içerikli olan bölümlere, bunun başında da mühendisliklere akın etmektedirler.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Mühendislik bölümlerine baktığımız zaman, ülkemizde yer alan hemen hemen tüm üniversitelerde görebilmekteyiz. Çünkü bu meslek dalına olan ilgi ve ihtiyaç sürekli artmaktadır. İnşaat ve makine sektörünün ülkemizde sürekli gelişim ve ilerleme göstermesiyle beraber bu bölümlere akın olurken, son birkaç yılda adeta akın gören mühendislik bölümü, endüstri mühendisliğidir. Bunu birçok kişi sanayi mühendisliği olarak da adlandırmaktadır. Endüstri mühendislerinin görev yerlerine baktığımız zaman karşımıza büyük bir tablo çıkar. Çünkü amaç olarak hemen hemen her dalda görev almaktadırlar. Üretim tasarımlarının yanı sıra bu tasarımları kontrol etmek gibi görevler ise onların başlıca amaçları arasında yer almaktadır. Ülkemizde son zamanlarda istihdam anlamında ciddi bir popülerliği olan bu meslek dalına ilgi de daha uzun yıllar artacak gibi görünmektedir. Gelecek kaygısından bahsetmiştik ve birçoğumuz bu sorunun cevabında alınan maaşları aramaktayız.

KAMUDA ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ OLMAK:

Eğitimin tamamlamış veya eğitim aşamasında olan Endüstri Mühendisi adaylarının bilmesi gerekenler, Öncelike 4 yıllık Endüstri Mühendisliği fakülte mezunu olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Son yıllarda yapılan ve geçerlilik süresi dolmamış olan KPSS'den en az 70 puan almış olmak gereklidir.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ MAŞLARI:

endüstri mühendisi maaşlarına bakacak olursak birçok kişiyi tatmin edecek rakamlarla karşılaşırız. Kamu sektöründe görev alan endüstrü mühendislerinin aldıkları ücretler 5.500 TL den başlamaktadır. Ama özel sektörde bu mühendislik bölümüne ihtiyaç daha fazladır ve bundan dolayı ücretlerde neredeyse iki katıdır. Özel sektörde çalışan endüstri mühendislerinin almış oldukları maaşları Ortalama 7000 TLcivraında olup ecrübelerine göre de çok yüksek rakamlara kadar çıkmaktadır. Ayrıca ilgili makamda rütbe atlamaları da onların maaşlarında her zaman bir artış göstermektedir.

En Düşük Endüstri Mühendisi Maaşı: 13000 TL

En Yüksek Endüstri Mühendisi Maaşı: 4000 TL

Genel Ortalama Endüstri Mühendisi Maaşı: 7000 TL civarındadır. Tabiki bu durum sektör ve tecrübeye göre farklılık gösterebilir.

Editör: TE Bilisim