TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı da kesinleşmiş oldu. Toplamda yüzde 5,75 olarak gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranı sonrasında sağlık çalışanlarının ve öğretmenlerin maaşlarına yapılan zam olmakla birlikte memur maaşlarına yapılan zam sonrasında yeni maaşlar merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu noktada yeni maaşlar, zam oranların ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

En Düşük Öğretmen Maaşı

Temmuz 2020 itibari ile memur maaşlarına yüzde 4 sözleşme zammına ek olarak yüzde 1,75 oranında enflasyon farkı kadar bir zam yapılacak. Bu zam ile birlikte1/4 derecesinde ve 20 hizmet yılı olan eşi çalışmayan bir öğretmen 5 bin 432 TL maaş alırken, 25 yıl hizmet yılı olan öğretmen ise 5 bin 442 TL maaş alacak. Göreve yeni başlayan bekar ve çocuksuz bir öğretmenin maaşı ise 4 bin 646 TL olarak artış göstermiş bulunuyor.

Sağlık Çalışanı Maaşları

Sağlık çalışanları olarak ETT, ebe, hemşire ve doktorların da maaşları temmuz zammı ile birlikte artış gösterecek. Toplamda yüzde 5,75 oranındaki zamdan sonra yeni sağlık çalışanı maaşları ise artış gösterdi. Buna göre 4 yıllık lisans mezunu sözleşmeli bir sağlı personeline 4 bin 125 TL, ön lisans mezunu bir sağlık personeline ise 3 bin 943 TL ödenirken lise mezunu bir sağlık personeline ise 3 bin 826 TL maaş ödenecektir.

Ayrıca 4 yıllık sağlık teknikerliği ve sağlık memurluğu kadrolarında görev yapan personele ise 3 bin 642 TL ödenecek iken hemşire olarak görev yapan personelin zamlı maaş tutarı ise 5 bin 171 TL olarak artış gösterdi. Ayrıca 1/4 derecesinde ebe olarak hizmet veren personelin yeni maaşı 5 bin 245 olarak yer alırken mesleğe yeni başlayan bir ebe ise zamdan sonra 4 bin 535 TL maaş alacak. Son olarak ise sağlık hizmeti asistanlarının maaşları ise 6/1 kadroya göre 6 bin 003 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Editör: TE Bilisim