Emniyet Genel Müdürü Maaşları 2016
Küçük yaşta sorulduğunda, hepimizin seçmek istediği meslekler neredeyse aynıydı. İlk okul öğretmenini örnek alan kişiler öğretmen olup öğrencilerine kendini sevdirmek isteyen kişilerin yanı sıra, polis, doktor veya mühendis olmak isteyen kişilerin sayısı da oldukça fazlaydı. Küçük yaşlarda böyle bir meslek seçiminin yapılması ise birçoğumuzun ileriki dönemlerdeki mesleğinin oluşmasına neden olmuştur.
Küçük yaşlardan itibaren polis olma hayali kuran kişilere baktığımız zaman zorlu ve bir o kadar da eğlenceli bir eğitim süreci onları bekliyor diyebiliriz. İlk okul ve orta okulun ardından lise sınavlarına girecek olan öğrencilerin hayalleri arasında eğer polis olmak yatıyorsa, onların polis kolejlerine hazırlanmaları kaçınılmazdır. Sınavlara hazırlanırken aynı zamanda bu kişilerin mülakatlarda sorumlu oldukları spor konularında da kendilerini hazır hissetmeleri gerekmektedir. Çünkü polis olacak adaylar sınavları geçtikten sonra son aşama olan mülakata geçerler. Bu mülakatta ise fizik gücünü oldukça zorlayacak etkinlikler yapılması istenmektedir. Zıplama, tırmanma ya da zamana karşı yapılan koşular bu mülakalardan sadece bir kaçıdır. Bunlara genellikle beden eğitimi öğretmenleriyle beraber çalışan kişilerin çoğunluğu da gençliğin verdiği heyecanla beraber bu sınavı ve zorlu mülakatı geçmiştir.
İç güvenlik unsurlarının en önemli kademesi olan Polis Teşkilatı’na yönelik merak konuları ise sadece bununla sınırlı değildir. Görevde nasıl yükselineceği ya da polis olduktan sonra nerede çalışılacağı, nasıl bir çalışma ortamının olacağı her zaman merak edilen konular arasındadır. Ayrıca alınan maaşlar da çokça merak edilmektedir. Polis maaşlarına baktığımız zaman görev yapılan bölgeye göre değişen bir ücret görmekteyiz. Polis olarak atanan kişilerin aldıkları maaşlar 2 bin 750 lira gibi bir rakam olurken görevinde yükselen kişiler ise farklı ücretler almaktadır. Öyle ki emniyet genel müdürü maaşları 2016 yılı içerisinde 4000 liradan başlayıp yükselmektedir.