Ülkemizde değerlendirilmeyi bekleyen birçok sektör bulunmaktadır. Bunlardan belki de en önemlisi emlak sektörüdür. Çünkü bu sektör yıllardan beri ülkemizde ihtiyaç duyulan bir meslek grubunu içerisinde barındırmaktadır. İnşaat sektörünün her geçen gün artarak devam etmesi ve devasa büyüklüklerde binaların yapılmasıyla beraber bu sektöre olan ihtiyaç da giderek artmıştır.

Emlakçılar ne iş yapar ?

Emlak sektörü anlayacağımız üzere inşaat sektörüyle oldukça içli dışlı bir meslek grubudur. Bu kişiler kendi ofislerini açmakla beraber kişilerin satmak ya da kiralamak istedikleri konutların istenilene ulaşması için yardımcı olmaktadırlar. Özellikle büyük şehirlerde bu sektöre çok ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü bu şehirlerde eski usul olarak adlandırabileceğimiz gezerek ev bulma yöntemi kullanılamamaktadır. Şehrin büyük ve konutların sayısının çok fazla olması, bunun temel nedenidir. Bundan dolayı ev ve arsa alacak ya da kiralayacak kişiler bu emlak ofislerine gelerek istedikleri özellikteki ev ve arsanın tanıtımını yaparlar. Emlakçılar da kişilerin taleplerine yönelik, ellerinde olan arsa ve ev tanıtımlarını kişilere yapar. Onları uygun bir vakitte bu alanlara götürerek onların görerek karar vermelerini sağlarlar.

Emlakçı Maaşları 2022 Ne Kadar?

Emlakçı olarak ülkemizde faaliyet gösteren kişilerin ise ekonomik durumlarına baktığımız zaman çok iyi şartlarda yaşayabildiklerini görebilmekteyiz. Çünkü bu kişiler herhangi bir kuruma bağlı kalmadan kendileri çalışmaktadırlar. Emlakçı maaşları ise her aya göre değişmektedir. Çünkü kişilerin alacakları maaşlar sattıkları ya da kiraladıkları evlere göre belirlenmektedir. Genel olarak baktığımız zaman emlakçılar birisine ev kiraladığı zaman, o kişilerden bir aylık ev kirası kadar komisyon almaktadırlar. Sattıkları ev ve arsalardan ise, mülk sahipleriyle anlaştıkları yüzdelik dilim kadar pay alırlar. Yani kısacası bir emlakçının aylık kazancı Tahmini olarak 4000 TL İle başlayıp 100 Bin TL ye kadar ulaşabilmektedir.

Kurumsal Emlakçı ( Emlak Danışmanı ) Maaşları Ne Kadar?

İŞKUR aracılığı ile de alımları yapılan Emlak Danışmanlığı için oldukça farklı alanlar yer alıyor. Kamu da kurumsal olarak ve Kamu Şirketleri üzerindeki Emlak Danışmanlığı mesleği altında hizmet veren adayların en düşük ve en yüksek maaşları şöyle:

En Düşük Emlakçı Maaşları: 3500 TL

En Yüksek Emlakçı Maaşları: 17.000 TL

Ortalama Emlakçı Maaşları: 5000 TL

Emlak Danışmanlığı İş Olanakları nedir?

Emlak danışmanlığı mesleğinde hizmet vermek isteyen adaylar çeşitli kariyer adreslerini kullanabilirler. Bu yönde Kamu anlamında;

İŞKUR Emlak Danışmanı İlanları: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4818

Özel Alanda Emlak Danışmanı İlanları: https://www.kariyer.net/is-ilanlari/emlak+danismani

Editör: TE Bilisim