Emeklilere şubat ayı müjdesi devam ediyor. Birçok kişinin merak ettiği 3 aylık fark ödemeleri başlamış olup emekliler 3 aylık olan fark ödemelerini yüzde 6,5 zam ile birlikte banka hesaplarından alacak. Buna göre en düşük memur emeklisine, SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yatırılacak olan tutar ne kadar? Emekliye promosyon ödemeleri ne zaman yatırılacak, hepsi haberimizin devamında yer alıyor.

Emekliler Maaşlarını Ne Zaman Alacak?

Emekliler şubat maaşlarını yüzde 6,5 zamla birlikte fark ödemeleriyle alacak olup bunu yanı sıra fark ödemesi de alacak. Yeni zamlı emekli maaşları bu ayın 17’sinden itibaren ödenmeye başladı, SSK’lılar için 17’si olan ödeme günü ise BAĞ-KUR emeklileri için ise ayın 24’ünde başlıyordu. Bir diğer yandan memur emeklileri ise 3 aylık fark ödemelerini ayın başında almış olup en düşük memur emeklisine 2 bin 522 TL yerine zam ve fark ödemesi ile birlikte 2 bin 661 TL ödeme yapıldı. Memurlar da maaşlarını 15 Şubat'tan itibaren almakla birlikte ödemeler 20 Şubat'tan ilerleyen tarihlere kadar devam edecek.

Promosyon Ödemeleri Ne Zaman?

SGK ile bankaların anlaşması sonrasında bankalar promosyon ödemelerini emeklilerin hesaplarına yapacak. İlgili promosyon ödemeleri için emekli maaşını ilgili bankalara taşıyan emekli vatandaşların ödemeleri bankalar tarafından 1 ay içerisinde gerçekleşmekte olup vatandaşlar, 1 ay içerinde ödemelerini alacaklardır.