Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan emekli maaşlarının bankalar arası aktarılması sonucunda emekliler en çok promosyon ve avantajlar sunan bankaları tercih ederek emekli maaşlarını o bankadan almaktadır. Buna göre ilgili banka promosyonları 2017 yılında belirlenmiş olup bugüne kadar bir artış görülmemişti. Bu yıl sonunda ilk taahhütler bitecek olup binlerce emekliyi ilgilendiren taahhütler bu yıl sonundan sonra güncellenecek olup 2020 yılında banka promosyonlarında artış görülmesine muhtemel gözüyle bakılıyor.

2020’de Taahhütler Yenileniyor

En son 2017 yılında imzalanan banka taahhütleri bu yıl sonunda bitiyor. İlk taahhütler sonrasında ise bankaların promosyon ve diğer avantajlı fırsatlarında güncellemeye gitmesi bekleniyor. 2017 yılında bankaların emeklilere verdiği promosyon tutarları şu şekildeydi.

Yapı Kredi: 450 TL, İş Bankası: 450 TL, Fibabanka: 500 TL, TEB : 450 TL, Şekerbank: 450 TL, QNB Finansbank: 700 TL, Garanti BBVA: 450 TL, Denizbank: 450 TL, İş Bankası: 450 TL ve ING Bank: 450 TL şeklinde sunulmuştu. Bu rakamların ise 2020 itibari ile yeni sözleşmeler ile birliktegüncellenmesibekleniyor.

Kimler Yararlanacak?

İlgili banka promosyonlarından tüm emekliler yararlanabilmektedir. Bu noktada maaşlarını özel ya da kamu bankalarına taşıyan emeklilere bu promosyonlar sunulmaktadır. Özellikle maaşların kendi kurumlarına taşınmasını isteyen bankalar 1000 TL’ye kadar çıkan promosyon veya diğer banka işlemlerinde avantajlı fırsatlar sunabilmektedir. 2020 yılı itibari ile yapılacak olan yeni sözleşmeler ile bu rakamlarda artış olması muhtemel.

Editör: TE Bilisim