Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 12 milyon emekli vatandaşa verilecek olan Kurban Bayramı ikramiyeleri bugün verilmeye başlandı. SSK emeklilerine 13- 14 Temmuz, Emekli Sandığı’ndan emekli olanlara 15 Temmuz, BAĞ-KUR’dan emekli olan vatandaşlara 16 Temmuz’da verilmeye başlanacak. Emekliler aynı zamanda maaşlarını da zamlı alacaklar. Pandemi dönemi ile birlikte maddi zorluk yaşayanlar için bir nebze olsun rahatlama sağlayacak olan zam ve ikramiye tüm emeklileri oldukça sevindirecek. Emekli ikramiyelerinde faydalanabilecek vatandaşları aşağıda sıraladık:

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarından emekli olanlar

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller.

Emekli İkramiyeleri Ne Kadar Yatırılacak?

Emekli ikramiyeleri zamlı emekli maaşının yanında 1100 lira olarak yatırılacaktır. Ayrıca Sosyal Sigortalar Kurumu’nda emekli maaşı alanların günleri şu şekilde sıralanmıştır; 17, 18, 19, 20, 21 tarihlerinde maaş alanlar 13 Temmuz tarihinde, 22,23, 24, 25, 26 tarihinde maaş alanlar ise 14 Temmuz’da maaşlarını alacaktır. BAĞ-KUR emeklilerinin ise maaş alma tarihi 16 Temmuz tarihinde belirlenmiştir. Emekli Sandığı’ndan maaş alanlara ise 15 Temmuz tarih olarak belirlenmiştir.

Bayram Tatili Süresi Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan kabine toplantısının akabinde şu açıklamaları yaptı; Pazartesi günü olacak yarı gün tatilini idari tatil olarak belirlendiğini söyledi. Ülkemizdeki yurttaşlar fiilen 16 Temmuz’dan 26 Temmuz 2021 tarihe kadar tatil yapacaklarını beyan etti. Ayrıca bayram tatilinde köprü geçişlerinin de ücretsiz olacağı müjdesi verildi.

Ayrıca Kurban Bayramı tatili haricinde aşı ol çağrısı yapıldı. Virüsün yeni varyantının çok tehlikeli olduğunu ve tüm dünyayı etkisi altına aldığını söylen Cumhurbaşkanı, toplam aşı sayısının 59 milyona ulaştığını dile getirdi. Ayrıca tatile çıkacaklar veya bayramda sevdiklerini ziyarete gidecekler için de aşının önemini bir kez daha vurguladı. Ulus olarak gerekli bağışıklığı sağlamak adına aşı olmanın şart olduğunu bir kez hatırlatıldı.

Editör: TE Bilisim