Geçtiğimiz günlerde açıklanan zam oranı ile birlikte emeklilerin yüzü gülmüştü. Bu haberden sonra ise yaklaşan Kurban Bayramı sebebi ile bu yıl ikinci bayram ikramiyesi de emeklilere ödenecek. 31 Mayıs’ta ilk bayram ikramiyelerini alan emeklilerin bu yaz yüzü gülecek. Türkiye’de yaklaşık 13 milyon emekli bulunmakla birlikte tüm SGK emeklilerine bu ikramiye ödenecek olup ikramiyenin Bayramdan önce, ilerleyen günlerde emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Emeklilere 1000 ₺ olarak ödenecek olan Kurban Bayramı ikramiyesine ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

1000 ₺ İkramiye Ne Zaman Ödenecek?

Emeklilere bu yıl ödenen ilk bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı öncesinde 31 Mayıs’ta hesaplara yatırılmıştı. Özellikle Kurban Bayramı öncesi de masrafların çok olması sebebi ile verilecek ikinci ikramiyenin birçok emeklinin yüzünü güldürmesi düşünülüyor. Bu yılın ikinci ikramiyesi ise ağustos ayında hesaplarda olacak. Açıklanan tarihlere göre 1000 ₺ Kurban Bayramı ikramiyesi 5 ile 9 Ağustos 2019 tarihlerinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Kurban Bayramı Öncesinde Maaşlar Da Erken Yatacak

Bu yıl 11-14 Ağustos tarihlerinde Kurban Bayramı, tatili olacak olup birçok çalışan ve emekli ise bayram öncesinde maaş ve ikramiyelerin ne zaman hesaplarda olacağını merak etmektedir. Bu noktada emeklilere ödenecek olan 1000 ₺ bayram ikramiyesi 5-9 Ağustos’ta hesaplara yatacak. Bunun yanı sırsa memurlar ve memur emeklileri ise temmuz zamlı maaşlarını 1 ile 5 Ağustos tarihlerinde, SGK ve BAĞKUR emeklileri ise zamlı maaşlarını 25 ile 28 Ağustos’ta alacak.

Editör: TE Bilisim