Yaklaşan Ocak ayında emekli maaşlarına zam yapılması bekleniyor. Bu noktada memur emeklisine geçtiğimiz günlere hakem kurulu tarafından yeni yılda yüzde 4 zam olacağı kesinleşti. Bunun yanı sıra emekli maaşlarına bir zam da ocak ayında yapılacak olup bu zam oranını enflasyon farkı belirleyecek. Buna göre 2019’un ikinci altı ayında enflasyon yüzde 5’i aşarsa maaşlara fark yansıtılacak. İşte bu noktada enflasyon oranında bir artış beklenmekte olup maaşlarda farkın yansıtılacağı ifade ediliyor.

Emekli Zammı Nasıl Hesaplanıyor ?

Emekli vatandaşlara 6 ayda bir zam yapılmakta olup bu yılın en son zammı 2019 Temmuz ayında gerçekleşmişti. Bu noktada birçok emekli vatandaş ocak ayında yapılacak olan zam miktarını merakla beklemekte olup SGK tarafında emekli olan vatandaşların her yılın ocak ve temmuz ayında almış olduğu zam oranları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yayınlanan sorgulama sayfasından öğrenilebilmektedir.

SGK Zamlı Maaş Sorgulama Sayfası

Her yılın ocak ve temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zamlı tutarlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sorgulama sayfasından öğrenilebilmektedir. Özellikle birçok vatandaşın ise hala tam olarak ne kadar zamlı maaş aldığını bilemediği göz önüne alındığından SGK tarafından büyük bir hizmet sağlanmış olmaktadır.

İlgili sorgulama sayfası için https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden sayfaya erişim sağlamak mümkün olup burada vatandaşlar T.C.Kimlik Numarası ve diğer bilgileri ile sorgulama yapılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim