Emniyet Genel Müdürlüğünün terörle mücadele, uyuşturucu ile mücüdale konusunda çalışmalarını sürdüren seçkin birliklerinden bir tanesi olan Polis Özel Harekat kadrosu bilindiği üzere yurt geneli dağınık olarak yaygınlaştırılmaya çalışılmakta ve sayısının artırılmaya gayret edilmektedir.

Polis Özel Harekat (PÖH) personelleri genel olarak büyük şehirlerde ya da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde çalışmakta olup burada Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlıklarının vermiş olduğu görevleri yerine getirmektedir. Peki PÖH maaşları ne kadar, 2018 yılı Polis Özel Harekat maaşlarını açıklıyoruz.

POLİS ÖZEL HAREKAT PÖH MAAŞLARI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan Polis Özel Harekat personellerinin 2018 yılı maaşlarını açıklıyoruz. Gelen Ocak ayı zamlarından sonra ortalama olarak Polis Özel Harekat PÖH personellerinin maaşları 4 bin 800 civarından başlayıp 6 bin liraya kadar yükseldiği görülmektedir. Tabi bu ücretlere tazminat, görev bölgesi, görev ücretleri de eklenerek maaşlar daha da yükselebilmektedir.

PÖH GÖREVLERİ NELERDİR?

Polis Özel Harekat PÖH personelleri genel olarak şehir merkezlerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmakta olup terör ya da uyuşturucu gibi tehlikeli operasyonlarda görevlidir. İç güvenlikte çalışmakta olan PÖH personeller yer yer yine İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat JÖH personelleri ile de beraber görev yürütmektedir.

Editör: TE Bilisim