Editörlük mesleği ülkemizde oldukça ilgi gören meslek içerisindedir. Türkiye Geneli milyonlarca editör bulunmakta ve Vatandaşın haber, Dergi, Gazete, Kitap, İnternet sitesi içeriği gibi yazıları hazırlamakla hükümlüdürler. Bu kapsamda gençlerimizin tercih ettiği meslek arasındadır. Peki Editör Maaşları ne kadar dır? En düşük ve En yüksek Editör Maaşları Ne Kadar?

EDİTÖR OLMAK!

Editör kelimesi hayatımıza gireli oldukça bir zaman olurken teknolojinin gelişmesi ile her geçen gün gelişmeler göstererek meslek haline gelen editörlük bireyleri iş sahibi yaparak kazançlarını elde etmelerini sağlamaktadır. Editörler yazıları düzenlemekle görevli olurken dergiler de gazeteler de yayınlanan yazıları basıma sunulacak şekilde düzenleyerek hazır hale getirir. Baskıma hazır olan yazılar yayınları düzelterek sunulur.

EDİTÖR MAAŞLARI:

Editörlerin aldıkları ücretler hepimizin merak ettiği bir konu olurken aldıkları maaş bazı etkilere göre farklılık gösterir. Bu etkiler arasında çalıştığınız ajans, yayınevi ve bulunduğu mevki en popüler olanlarıdır. Gazete editörlerinin ve dergi editörlerinin aldıkları ücret aynı olmazken bölümlere göre de farklılık gösterir. Bir gazete editörünün aldığı ücret yaklaşık olarak 3000 tl ile 5000 TL arasında olurken çalıştıkları ajansın etkisi oldukça önemli pozisyonda rol almaktadır.

EDİTÖR OLMAK

Üniversite sınavına hazırlanan bireyler editörlük işine bir ilginiz varsa ve bu bölümde çalışmak istiyorsanız yapmanız gereken üniversite sınavına hazırlanarak felsefe, sosyoloji ve ya iletişim fakültesi bölümlerinde okul hayatınızı sürdürerek diplomanızı alıp iş hayatına atılabilirsiniz.

STAJYER EDİTÖR MAAŞI

Öncelikle stajyer olarak başlayacağınız editörlük mesleğinde maaşınız ortalama olarak 1000 – 1500 arasında olacaktır. Zamanla kendinizi geliştirerek bu ücreti yükseltmeye gayret edebilirsiniz. Haberi pazarlamaya sunan editörler iş imkanlarını değerlendirerek bir yayınevinde çalışmaya başlayabilirler. Kitap, dergi ve ya gazete editörlüğü yaparak çalışma hayatınızı oluşturabilirsiniz. Çalışma saatleri biraz esnek olan editörler de kendinizi geliştirerek planlı yaşamaya başlayabilirsiniz.

Editör Maaşları hiç bir zaman aynı olmazken sürekli değişkenlik göstermektedir. Çalıştıkları ajans ve yayınevleri en büyük etki olurken seçimlerini yapmak tamamen bireylere kalmış bir durumdur. Bu iş için kendinizi hazır hissediyorsanız ve inancınız tam ise editörlük mesleğine tutunabilir zaman içerisinde yüksek mertebelere de ulaşma şansını yakalayabilirsiniz.

EN DÜŞÜK VE YÜKSEK EDİTÖR MAAŞLARI 2021:

En Düşük Editör Maaşları: 3000 TL

En Yüksek Editör Maaşları: 8000 TL

Ortalama Editör Maaşları ise 5000 TL olarak bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim