Ülkemizde hastanelerde görevli çok sayıda doktor bulunmakta olup doktorlar belirlenmiş olan güncel tutarlar üzerinden maaş almaktadır. Özel sektör ya da kamu fark etmeksizin doktorlar genelde aynı oranda maaş alıyor. Özel ile kamu maaşları neredeyse aynı çünkü aynı olmasaydı kamuda doktor açığı bulunduğu ve doktorlar sınavsız atandığı için direkt kamuya geçerdi. Peki yıllara göre doktor maaşı nedir?

Yıllara Göre Doktor Maaşları

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevli ve yeni atanmış doktor 6.842 TL net maaş ile işe başlamaktadır. İlgili net tutara tazminatlar ya da döner sermaye ekli değildir. Yıllara göre ise sırasıyla

  • 5 yıllık doktorlar 8.250 TL,

  • 10 yıllık doktorlar 8.750 TL,

  • 15 yıl ve üzeri doktorlar 9.250 TL

Yukarıda belirtilen tutarlarda maaş alınmaktadır. Bu tutarların net maaş aldığı bilinmelidir. Çünkü net maaşlar doktorun minimum eline geçen rakamdır. Örneğin doktor önemli bir ameliyata girerek 5 bin TL, 10 bin TL gibi ödeme alabilir. Yine çalıştığı hastaneye göre döner sermaye ödemesi almakta ve bazı hastanelerin aylık 10 bin TL civarında döner sermaye verebildiği görülmektedir. Yine doktorlara tazminat ödemeleri de yapılmaktadır.

Bu tutarlardan hariç olmak üzere doktorun aile durumu, çocuğunun olup olmama durumuna göre de maaş artıyor. Terör bölgelerinde görev yapan doktorlara ise ek 1.000 TL, 2.000 TL daha fazla maaş verilmektedir.

Editör: TE Bilisim